Connect with us

Bld. Poitiers, scos la licitație de proiectare/Când ar putea începe lucrările?

bld poitiers iasi

Proiecte publice

Bld. Poitiers, scos la licitație de proiectare/Când ar putea începe lucrările?

Proiectul de modernizare a bld. Poitiers a fost la licitație pentru realizarea serviciilor de proiectare, alături de alte aproape 20 de artere de circulație. Însă, până la lucrările de execuție, este cale lungă: trebuie făcută proiectare, aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local și lansarea unei noi licitații pentru reabilitarea propriu-zisă.

Celelalte artere de circulație în cazul cărora vor fi întocmite documentațiile tehnice sunt: șoș. Ștefan cel Mare, stradela Plopii fără Soț (și fundacul omonim) și străzile Al. O. Teodoreanu, Galbeni, Arapului, Bularga, Roadelor, Zlataust, Popăuți, Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, Voinești, Peneș Curcanul, Azilului, Aurora, Marginii (tronsonul nemodernizat), Trecătoarea Vișan, Pompei și Banat.

În ceea ce privește lucrările de execuție, nu există un termen clar definit, având în vedere că după realizarea proiectării trebuie aprobați în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici și, ulterior, să fie lansată licitația de modernizare. În același timp, Primăria trebuie să asigure sursa de finanțare a lucrărilor. În cel mai bun caz, licitația de execuție ar putea fi lansată în 2023 și, eventual, lucrările să înceapă în 2024, an electoral.

„Infrastructura urbană a municipiului Iași prezintă o stare necorespunzătoare a rețelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, intervențiile repetate la rețelele de utilități din subteran, configurația acestora, schimbarea configurației terenului din cauza alunecării terenului pe versanți, efectele acțiunii de îngheț-dezgheț la nivelul suprastructurii străzilor. Această realitate confirmă necesitatea modernizării rețelei de străzi urbane pentru a obține o viabilitate corespunzătoare a carosabilului”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației.

Cele 20 de străzi au o lungime totală de 13 km, iar valoarea totală a contractelor (licitația este împărțită în trei loturi) se ridică la aproape 800.000 lei, fără TVA. În cazul tuturor străzilor, Primăria mai spune că îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top