Connect with us

R. Moldova finanțează un studiu de fezabilitate pentru o autostradă Iași – Chișinău – Odessa

randare pod peste prut ungheni
Randare a podului Ungheni

Proiecte publice

R. Moldova finanțează un studiu de fezabilitate pentru o autostradă Iași – Chișinău – Odessa

Banca Europeană de Investiții (BEI) va acorda o finanțare de 150 milioane euro Guvernului Republicii Moldova, iar parte din acești bani vor fi utilizați pentru un studiu de fezabilitate aferent autostrăzii Iași – Chișinău – Odessa.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, zilele trecute, contractul de finanțare, fondurile BEI fiind alocate strict pentru refacerea infrastructurii rutiere. Principala lucrare, estimată la 130 mil. euro, vizează refacerea unui drum de 133 km, pe relația frontieră Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontieră Ucraina.

Lista proiectelor de reabilitare este mai numeroasă, Guvernul Republicii Moldova asumându-și o cofinanțare a lucrărilor într-o pondere de 50%.

În ceea ce privește elaborarea de studii de fezabilitate, pe lista priorităților este inclusă și autostrada Ungheni – Chișinău – Odessa, care ar urma să fie o extindere a coridorului Târgu Mureș – Iași – pod Ungheni. În 2019, unele estimări arătau că investiția pentru construirea autostrăzii care să lege Iașul de Chișinău și Odessa ajungea la circa 3 miliarde de euro.

Mai jos, puteți consulta decizia guvernului Republicii Moldova, proiectul fiind aprobat zilele trecute

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top