Connect with us

Drumul Iași – Suceava: două dintre ofertele depuse la licitație trebuie din nou evaluate

Proiecte publice

Drumul Iași – Suceava: două dintre ofertele depuse la licitație trebuie din nou evaluate

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a obligat Consiliul Județean (CJ) Iași să reevalueze două dintre ofertele depuse la contractul pentru reabilitarea ultimului tronson din drumul Iași – Suceava, fiind vorba despre primele clasate la licitație. Valoarea contractului a fost estimată la aproape 100 milioane lei pentru refacerea a 40 km.

În primă fază, CJ a atribuit contractul către o asociere de firme condusă de către Eky Route. Alpenside, societate clasată pe locul 2 la licitație, a contestat atribuirea și, în cele din urmă, a avut câștig de cauză în instanță. Ulterior, CJ Iași a atribuit contractul către Alpenside, conform deciziei instanței. Însă, la scurt timp, au fost depuse alte trei contestații la licitație. În cele din urmă, CNSC a decis ca CJ să reevalueze ofertele depuse de Eky Route și Alpenside.

„Obligă autoritatea contractantă (Consiliul Judeţean, n.r.) la continuarea procedurii de atribuire în cauză, în termen de 15 zile, cu reevaluarea propunerilor financiare ale Asocierii Eky Route SRL – Dimex 2000 Company SRL şi Alpenside SRL, cu luarea în considerare a tuturor răspunsurilor la clarificări ale acestora, precizează CNSC în decizia datată 23 decembrie și publicată în sistemul național de achiziții publice pe 30 decembrie.

Licitația a fost lansată în noiembrie 2020. Inițial, ultimul tronson al drumului Iași – Suceava a fost scos la licitație la pachet cu celelalte două sectoare, dar atribuirea acestui lot a fost anulată tocmai din cauza unor contestații.

Contractul prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km), tronson aferent drumului Iași – Suceava. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top