Connect with us

Instanța a anulat atribuirea contractului pentru refacerea drumului Iași – Suceava

Proiecte publice

Instanța a anulat atribuirea contractului pentru refacerea drumului Iași – Suceava

Consiliul Județean (CJ) trebuie să reevalueze oferta asocierii de firme declarată câștigătoare în cadrul licitației privind refacerea drumului Iași – Suceava, potrivit unei decizii a judecătorilor ieșeni, contractul având o valoare estimată de 86 milioane lei.

În iulie 2021, CJ a emis un raport al procedurii prin care câștigător al licitației a fost stabilit o asociere de firme formată din Eky Route și Dimex Company 2000. Raportul a fost contestat de către un alt participant la licitație, respectiv firma Alpenside. Însă, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins sesizarea acestei societăți și, teoretic, CJ avea undă verde pentru semnarea contractului cu asocierea. În schimb, contestatarul a mers mai departe și a atacat decizia în instanță.

„Anulează adresa nr. 23953/14.07.2021 de comunicare a rezultatului procedurii și raportul procedurii de atribuire nr. 23952/14.07/2021 în ceea ce privește admisibilitatea ofertei declarate câștigătoare, acte emise de autoritatea contractantă”, se arată în decizia instanței.

În același timp, judecătorii au obligat CJ să reevalueze oferta depusă de asocierea Eky Route – Dimex.

„Diferența mică dintre prețul total ofertat de petentă (Alpenside, n.r.) și cel ofertat de intimita-intervenientă (de 1,01%, potrivit calculului efectuat de către Consiliu) nu reprezintă un argument pentru respingerea contestației. Din contră, Curtea consideră că tocmai această diferență mică de preț impunea o mai mare rigurozitate în verificarea propunerilor financiare ale ambelor ofertante, pentru a identifica dacă acestea au inclus în prețul ofertat valoarea tuturor operațiunilor necesare pentru executarea lucrării, dar și în ce măsură neincluderea anumitor costuri care a influențat rezultatul licitației”, se mai precizează în decizia judecătorilor ieșeni.

Contractul prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km), tronson aferent drumului Iași – Suceava. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top