Connect with us

Licitația pentru 40 km din Iași – Suceava ajunge în etapa contestațiilor/CJ nu poate încheia contractul

Proiecte publice

Licitația pentru 40 km din Iași – Suceava ajunge în etapa contestațiilor/CJ nu poate încheia contractul

O contestație depusă pe ultima sută de metri la Consiliul Județean (CJ) a încurcat planurile instituției de a semna contractul pentru refacerea a 40 km de drum aferent Iași – Suceava. Câștigătoarea licitației a fost declarată firma Eky Route, controlată de omul de afaceri Ion Echimov, dar procedura a fost contestată de un alt participant.

Contestatarii solicită anularea raportului procedurii de atribuire și reevaluarea ofertelor. CJ a atribuit licitația către Eky Route pentru o sumă de 86 milioane lei, în timp ce firma contestatare s-a clasat pe locul II. „Oferta a fost evaluată superficial de către comisia de evaluare, fără ca autoritatea contractantă să se asigure ca oferta desemnată câștigătoare acoperă integral nevoile județului Iași”, se arată în contestație.

Printre altele, principalele aspecte subliniate în contestație sunt:

  • refuzul nejustificat al CJ de a permite accesul la dosarul achiziției, respectiv la informațiile din cuprinsul ofertei care, în mod legal, nu pot fi declarate confidențiale
  • tratament discriminatoriu
  • propunerea tehnică depusă de către câștigător ar fi fost neconformă și inacceptabilă
  • propunerea financiară a câștigătorului ar cuprinde elemente de preț neobișnuit de scăzute

După ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) va analiza sesizarea, CJ va putea continua procedura, ori prin semnare de contract, ori prin reevaluarea ofertelor.

Valoarea estimată a contractului ajunge la aproape 100 milioane lei și prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km). Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Contestația poate fi consultată integral mai jos:

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top