Connect with us

O firmă ieșeană va reabilita ultimii 40 km din drumul Iași – Suceava. UPDATE

Porțiunea deja asfaltată din drumul Iași - Suceava

Proiecte publice

O firmă ieșeană va reabilita ultimii 40 km din drumul Iași – Suceava. UPDATE

UPDATE. Licitația a fost contestată, iar CJ nu poate semna încă contractul [detalii].

Consiliul Județean (CJ) a desemnat firma Eky Route SRL (Iași) câștigător al licitației pentru refacerea a 40 km de drum județean aferent relației Iași – Suceava. Ofertele au fost deschise încă din luna februarie 2021, dar selecția câștigătorului a venit la mijlocul lunii iulie. Astăzi este ultima zi pentru depunerea contestațiilor și, ulterior, CJ va putea atribui procedura și va semna contractul.

Valoarea estimată a contractului ajunge la aproape 100 milioane lei și prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Eky Route SRL este controlată de omul de afaceri Ion Echimov, din Tg Frumos. De-a lungul timpului, acesta, prin diverse firme (cea mai celebră fiind Eky Sam) a obținut numeroase contracte cu instituții ale statului, în special pentru întreținerea drumurilor județene și naționale, atât pe timp de vară (plombări), cât și pe timp de iarnă (deszăpezire).

Eky Route a fost înființată în 2015, iar datele financiare pe anul 2020 arată o cifră de afaceri de 26,7 milioane lei, cu un profit de 1,4 milioane lei și un număr mediu de 8 angajați. În schimb, Eky Sam, înființată în anul 1997, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 103 milioane lei, cu un profit de 19 milioane lei și un număr mediu de aproape 200 de angajați.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top