Connect with us

Telenovela drumului Iași – Suceava continuă: trei contestații la atribuirea contractului către Alpenside

Proiecte publice

Telenovela drumului Iași – Suceava continuă: trei contestații la atribuirea contractului către Alpenside

Consiliul Județean (CJ) Iași are din nou probleme în semnarea contractului de aproape 100 milioane de lei pentru ultimul tronson din drumul Iași – Suceava: nu mai puțin de trei contestații au fost înregistrate împotriva noului raport de atribuire emise de instituție.

Amintim că, inițial, contractul a fost atribuit către o asociere de firme condusă de către Eky Route. Alpenside, societate clasată pe locul 2 la licitație, a contestat atribuirea și, în cele din urmă, a avut câștig de cauză în instanță. Ulterior, CJ a emis un nou raport de atribuire, de data aceasta în favoarea Alpenside. Ulterior, instituția a înregistrat trei contestații împotriva noului raport. Licitația a fost lansată în noiembrie 2020.

Inițial, ultimul tronson al drumului Iași – Suceava a fost scos la licitație la pachet cu celelalte două sectoare, dar atribuirea acestui lot a fost anulată tocmai din cauza unor contestații. În prezent, CJ trebuie să aștepte rezolvarea celor trei contestații pentru a putea lua o nouă decizie. Cel mai probabil, sesizările vor fi analizate la pachet de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Totuși, după acest moment, contestatarii au posibilitatea inclusiv unui atac în instanță a unei eventuale decizii nefavorabile.

Contractul prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B – Scobinți – Lespezi (circa 40 km), tronson aferent drumului Iași – Suceava. Celelalte două sectoare, care sunt acum în lucru, au următorul traseu:

  • DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (circa 30 km, valoare estimată 66,2 milioane lei)
  • DJ 281 D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și modernizare DJ 281 D Coarnele Caprei – Belcești (circa 22 km, valoare estimată de 46 milioane lei)

Pentru aceste două sectoare, Consiliul Județean a semnat contractul cu asocierea de firme formată din Alpenside și General Trust Argeș SRL, asociere ce are un subcontractant (Elektra Invest) și un terț susținător (Domarcons SRL).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top