Connect with us

Licitație: 20 milioane euro pentru modernizarea Spitalului de Copii

Foto: Consiliul Județean Iași

Proiecte publice

Licitație: 20 milioane euro pentru modernizarea Spitalului de Copii

Consiliul Județean (CJ) a lansat marți licitație pentru lucrările de execuție la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”. Contractul de lucrări are o valoare de aproape 90 milioane lei.

Contractul prevede asigurarea serviciilor de proiectare (elaborarea proiectului tehnic, a documentației pentru obținerea avizelor necesare și a Certificatului de Performanță Energetică pentru clădirea reabilitată). Totodată, firma ce va fi declarată câștigătoare va trebui să asigure asistența tehnică pe toată perioada derulării proiectului și să realizeze lucrările de modernizare a unității medicale.

Termenul de execuție este de 48 de luni de la emiterea ordinului de începere de către Consiliul Județean. Ofertele pot fi depuse în SEAP până în data de 28.12.2018, la ora 15.

„Modernizarea spitalului este esențială pentru întreaga regiune deoarece, în fiecare an, aici sunt tratați peste 45.000 de copii și adolescenți din toate județele Moldovei. După reabilitare, vom avea o clădire care va îndeplini toate standardele pentru desfășurarea actului medical și spitalizarea pacienților în condiții optime. Sperăm ca procedura de achiziție să se deruleze conform graficului stabilit, iar la începutul anului viitor să putem semna contractul”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice a clădirii prin lucrări de izolație, modernizarea instalațiilor termice, utilizarea unor surse de energie regenerabilă și implementarea unor sisteme de management pentru monitorizarea consumului.

Imobilul în care funcționează unitatea medicală a fost dat în folosință în anul 1970 și până acum nu a mai fost reabilitat. Suprafața utilă a celor trei corpuri de clădire este de 18 668 de metri pătrați.

Proiectul “Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria” a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top