Connect with us

PMI: încep lucrările la primele 72 de apartamente din Grădinari

În Grădinari vor fi amenajate 288 de apartamente

Proiecte publice

PMI: încep lucrările la primele 72 de apartamente din Grădinari

Municipalitatea și-a autorizat lucrările de execuție la două blocuri în zona Grădinari. Fiecare bloc va avea câte două tronsoane, iar în fiecare tronson vor fi amenajate 16 apartamente. Astfel că, în total, investiția prevede construirea a 72 de apartamente. Proiectul face parte dintr-un program multianual al municipalității care prevede ca, în final, în Grădinari să fie amenajate un număr de 288 de apartamente în 16 tronsoane. Nu este clar, în acest moment, cui va repartiza Primăria locuințele, de-a lungul timpului fiind făcute mai multe declarații. Cert este că în complexul de la Grădinari vor fi atât locuințe sociale, cât și locuințe convenabile.

Amplasamentul investiției:

Conform actului de autorizare (854/2018), blocurile vor avea un regim de înălțime cu subsol, parter, trei etaje și mansardă, la o înălțime maximă de 15 metri.

„Se autorizează construirea blocurilor de locuințe C1 și C2, formate din câte 2 tronsoane fiecare, cu un număr total de 72 de apartamente și 99 locuri de parcare dintre care 4 locuri de parcare pentru persoane cu handicap, apartamentele fiind împărțite astfel: 36 de apartamente cu o cameră, 28 de apartamente cu 2 camere și 8 apartamente cu 3 camere”, se arată în autorizație.

În octombrie 2017, Primăria Iași a semnat un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor cu o asociere de firme conduse de Elitconstruct SRL. La licitație au participat cinci firme, iar valoarea inițială a contractului era estimată la 11,3 milioane lei. În urma licitației, valoarea contractului a scăzut la 8,8 milioane lei. În ultimul an, asocierea de firme care a câștigat procedura a realizat proiectarea și a întocmit documentațiile aferente necesare obținerii autorizației. Odată obținută autorizația, firmele pot începe efectiv și lucrările.

Planșa de reglementări urbanistice (cele patru tronsoane care vor fi construite sunt evidențiate cu culoarea galbenă):

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top