Connect with us

Lista drumurilor care scapă de plombele anuale: va fi turnat asfalt (193 km)

În județ există 516 de drumuri asfaltate (jumătate din rețea)

Proiecte publice

Lista drumurilor care scapă de plombele anuale: va fi turnat asfalt (193 km)

Direcția de drumuri a administrației județene vrea să încheie un acord-cadru, pentru trei ani, prin care să toarne asfalt pe 193 km de drum județean. Este vorba despre un covor asfaltic de maximum 4-5 cm, scopul fiind de a înlocui actualul strat de uzură. În schimb, șefii direcției spun că drumul va fi „ca nou”.

Din cei circa 520 km de drumuri asfaltate din județ, se va interveni pe 193 km, respectiv 27 de drumuri, unele fiind făcute, în trecut, cu fonduri europene. Șefii direcției spun că pe cele 27 de drumuri nu vor fi aplicate plombe pentru cel puțin 5-6 ani de la turnarea covorului asfaltic.

Întreaga investiție este estimată la peste 107 milioane lei, iar finanțarea va fi asigurată de Consiliul Județean (CJ) în perioada 2019 – 2021. Deocamdată, plenul CJ va aproba un credit de angajament în acest sens, dar acest lucru nu înseamnă și alocarea efectivă a fondurilor, ci reprezintă o promisiune de finanțare. În schimb, aprobarea unui credit de angajament îi permite direcției de drumuri să lanseze licitația.

Apix.ro vă pune la dispoziție lista intregrală a drumurilor, alături de investiția preconizată pentru fiecare tronson:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top