Connect with us

Au început lucrările la parcul din fața Teatrului Național: șantierul va ține cel puțin un an

Proiecte publice

Au început lucrările la parcul din fața Teatrului Național: șantierul va ține cel puțin un an

Conest a mobilizat mai multe echipe de muncitori în parcul din fața Teatrului Național pentru a delimita zona în pregătirea organizării de șantier. Contractul de lucrări a fost semnat încă din august 2021, dar începerea lucrărilor a fost tergiversată din diverse motive.

Muncitorii au putut fi observați săpând mai multe gropi în jurul parcului, locuri unde, probabil, vor fi amplasați stâlpii care vor susține gardul perimetral temporar care trebuie montat pe perioada lucrărilor.

Scurt istoric al proiectului. Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost finalizat în 2009. Inițial, Primăria intenționa să acceseze fonduri europene. În 2014, proiectul a suferit modificări: PMI a renunțat la ideea unei parcări subterane. După realizarea unui nou proiect tehnic, licitația de execuție a fost lansată în noiembrie 2020. Inițial, câștigătoare a fost desemnată firma Grup Construcții Est, dar Conest a atacat în instanță decizia. În cele din urmă, în august 2021, PMI a semnat contractul de execuție cu Conest: valoarea lucrărilor se ridică la 15,4 milioane lei, fără TVA. După acest moment, au fost mai multe discuții în cadrul Comisiei zonale a monumentelor istorice asupra soluției arhitecturale, iar, în primăvara acestui an, s-a ajuns la un acord între părți pentru ca lucrările efective să înceapă la aproape un an de la semnarea contractului de lucrări.

Muncitori Conest
Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top