Connect with us

Drumurile din județ sunt la pământ: Iașul, printre județele codașe ale țării

Proiecte publice

Drumurile din județ sunt la pământ: Iașul, printre județele codașe ale țării

Infrastrucura rutieră a județului se află într-o stare deplorabilă: doar o treime dintre drumuri sunt modernizate, iar aproape 10% din rețea este de pământ. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care jumătate dintre județele țării au modernizat peste 50% din rețeaua proprie.

După lungime, Iașul se află pe locul 10 în țară cu o rețea de aproape 2.500 km: 850 km sunt modernizați (34%), peste 870 km au îmbrăcăminți ușoare, 540 km sunt pietruiți, iar 222 km sunt de pământ.

Șapte dintre județele care au drumuri mai multe față de Iași au un procent de modernizare mai mare: Suceava (60% – drumuri modernizate), Alba (59%), Hunedoara (51%), Timiș (51%), Buzău (42%), Cluj (42%) și Botoșani (37%).

Județul Iași se află în prima jumătate a topului pe județe și la alt un indicator negativ: lungimea drumurilor de pământ. Doar 15 județe din țară au fiecare peste 200 km de drumuri de pământ, iar Iașul se numără printre ele.

Datele au fost prelucrate în baza informațiilor puse la dispoziție de către Institutul Național de Statistică (INS), actualizate la nivelul anului 2021. În situație sunt cuprinse drumurile naționale, județene și comunale.

Tabelul de mai jos cuprinde informații doar despre numărul de kilometri totali dintr-un județ, drumurile modernizate și cele de pământ. Din diferența dintr-un numărul total și ceilalți doi indicatori rezultă numărul de km de drum cu îmbrăcăminți ușoare și pietruite. Județele sunt aranjate după ponderea drumurilor modernizate în rețeaua totală. [descarcă tabelul]

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top