Connect with us

Anul 2021 i-a adus firmei Conest cel mai mare profit din istoria societății

Constructori

Anul 2021 i-a adus firmei Conest cel mai mare profit din istoria societății

Compania Conest, principala firmă căruia Primăria Iași i-a încredințat lucrări în ultimii aproape 10 ani, a înregistrat, anul trecut, cel mai mare profit din istoria societății, semn că (și) afacerile derulate cu administrația locală îi sunt de bun augur companiei la care a lucrat, ca inginer, acum circa 20 de ani, actualul primar Mihai Chirica.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, în anul 2021 profitul societății a crescut cu 260% față de anul precedent, până la concurența sumei de aproape 14 milioane lei. În schimb, cifra de afaceri a firmei a înregistrat o scădere de circa 30% față de anul 2020 – anul trecut, Conest a avut un rulaj financiar de 175 milioane lei, în condițiile în care încasările firmei au fost de 215 milioane lei.

Cu un număr mediu de 430 de angajați, Conest este principalul contractator al Primăriei pe partea de infrastructură rutieră, reabilitarea de monumente, refacerea căilor de rulare și reabilitarea sistemului de termoficare. În ultimii ani, firma a câștigat pe bandă rulantă licitații la Primărie, la unele dintre acestea fiind singurul ofertant – un exemplu în acest sens fiind cele trei licitații pentru refacerea a cinci tronsoane de cale de rulare care, în ciuda valorii mari a contractelor, nu a atras alți ofertanți.

În ultimii ani, asociații Conest au realizat venituri importante și din afaceri imobiliare, dar prin intermediul altor firme. În prezent, compania se pregătește să inaugureze complexul din Rampei, după  „Conest Grand Residence”, din zona Tudor Vladimirescu sau proiectu din zona Spitalului de Recuperare. Din informațiile APIX.ro, ofensiva imobiliară a constructorului nu se va încheia cu aceste proiecte, compania având și alte ansambluri în plan, unele controversate.

Evoluția financiară a Conest în ultimii 10 ani de când a început să devină principalul contractor al Primăriei Iași

Una dintre cele mai recente lucrări adjudecate de Conest la Primărie constă în reabilitarea parcului din fața Teatrului Național, dar proiectul este unul destul de întârziat. Contractul a fost semnat în august 2021 dar nici până în ziua de astăzi nu a fost început proiectul. Ultima dată, Primăria anunța luna iunie ca punct de pornire a lucrărilor.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top