Connect with us

Conest vrea blocuri la liziera pădurii/Alte proiecte din zonă au fost respinse

Investiții private

Conest vrea blocuri la liziera pădurii/Alte proiecte din zonă au fost respinse

Ofensiva imobiliară a constructorului Conest continuă cu un nou proiect pe care firma vrea să-l implementeze pe un teren situat la poalele Pădurii Cetățuia în apropiere de zona unde, recent, a fost respins un proiect similar de către Comisia pentru monumente istorice. Rămâne de văzut ce atitudine vor avea autoritățile în raport cu constructorul care câștigă pe bandă rulantă contracte la Primăria Iași de 10 ani.

O parte a terenului a făcut obiectul unui schimb de teren cu municipalitatea – în 2019, Conest a primit circa 2.500 mp de teren de la primărie: Patru afaceriști primesc 2,1 hectare de Primărie. La vremea respectivă, APIX.ro a arătat că schimbul avea la bază intenția Conest de a derula un nou proiect imobiliar, informație confirmată acum de certificatul de urbanism 1252/2021.

„Întocmire Plan Urbanistic Zonal – realizarea unui complex rezidențial tip mixed-use: locuințe colective, comerț, birouri, spații pentru servicii, spații pentru agrement, parcare supraterană și subterană, funcțiuni complementare”, este obiectul actului urbanistic citat.

Acesta este terenul – în stânga este combinatul Fortus, în dreapta Pădurea Cetățuia

Amplasamentul figurează oficial pe bld. Poitiers, deși, în realitate, are deschidere la șos. Iași – Hlincea. Recent, la nord de amplasament, lângă Bazar, a fost respins un proiect similar. Puțin probabil să se întâmple acest lucru și cu proiectul Conest – firmă abonată la banii publici și cu o influență majoră în administrația ieșeană. În context, amintim doar un singur lucru: primarul Mihai Chirica a lucrat 6 ani la Conest și, în prezent, locuiește într-o vilă construită de Conest.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top