Connect with us

Rampei: Stația de betoane BCC va fi demolată/Noi blocuri lângă calea ferată

Investiții private

Rampei: Stația de betoane BCC va fi demolată/Noi blocuri lângă calea ferată

Stația de betoane BCC Agregate de pe str. Rampei 9A, lângă calea ferată, va fi demolată. În acest sens, la cererea beneficiarului, Primăria a eliberat autorizația de desființare a construcțiilor existente. Pentru amplasament există în avizare un complex rezidențial cu blocuri cu până la 6 etaje.

Desființare stație de betoane, demolare construcții și amenajări aferente, desfacere platforme betonate și împrejmuire”, se arată în autorizația 880/2020 emisă de Primăria Iași.

Acesta este amplasamentul

Stația este deținută de BCC Agregate Betoane, companie la care este acționar și constructorul ieșean Conest. APIX.ro a scris, în premieră, despre intenția constructorului de a amenaja un complex rezidențial pe terenul în suprafață de peste 16.000 mp. Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent acestui proiect a fost aprobat de către Consiliul Local vara trecută.

Stația de betoane va fi mutată în Parcul Industrial Miroslava (citește detalii). În schimb, va fi construit un ansamblu rezidențial cu 270 de apartamente și 340 de locuri de parcare. Parcajul va fi unul suprateran, pe patru niveluri, în apropierea căii ferate. Parcajul suprateran ar fi primul obiectiv de această natură construit la Iași de o companie privată.

Acestea sunt blocurile propuse

Terenul se desfășoară de la calea ferată și până în zona spălătoriilor nou-amenajate din celălalt capăt al str. Rampei. Din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) rezultă că BCC vrea construirea a 3 corpuri de clădire, fiecare cu mai multe tronsoane, și cu un regim de înălțime demisol, parter, 6 etaje și un șaptelea etaj retras, la o înălțime maximă de 26 metri.

Planșa urbanistică a proiectului rezidențial care a fost aprobată în vară de CL

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top