Connect with us

Vot favorabil în CL: stația de betoane de pe Rampei se mută/Apare un ansamblu de blocuri

Investiții private

Vot favorabil în CL: stația de betoane de pe Rampei se mută/Apare un ansamblu de blocuri

Consilierii locali au dat aviz favorabil proiectului BCC Agregate pentru construirea unui ansamblu rezidențial pe locul actuale stații de betoane din zona Rampei (Dacia). Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), despre care APIX.ro a publicat în premieră detalii, a fost aprobat în ședința din 30 iunie.

Amplasamentul investiției

Stația de betoane care se află acum pe amplasament va fi mutată în Parcul Industrial Miroslava (citește detalii). În schimb, va fi construit un ansamblu rezidențial cu 270 de apartamente și 340 de locuri de parcare. Parcajul va fi unul suprateran, pe patru niveluri, în apropierea căii ferate. Parcajul suprateran ar fi primul obiectiv de această natură construit la Iași de o companie privată.

Randare din proiectul de PUZ

„Având în vedere nivelul apei subterane rezultată din forajele efectuate în cadrul investigațiilor geotehnice, dar și forma neregulată a terenului s-a adoptat soluția realizării unui corp de parcare suprateran în zona liniilor CFR. Acest corp de parcaj va avea un regim de înălțime P+4+platformă superioară – pe care se intenționează amenajarea unui teren de sport polivalent cu gazon artificial și acoperire tip balon”, se arată în proiectul de PUZ studiat de APIX.ro.

BCC are la dispoziție o suprafață generoasă de teren (peste 16.500 mp) și propune construirea unui ansamblu rezidențial, care să cuprindă și spații de birouri, servicii și funcțiuni complementare.

Planșa urbanistică

Terenul se desfășoară de la calea ferată și până în zona spălătoriilor nou-amenajate din celălalt capăt al str. Rampei. Din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) rezultă că BCC vrea construirea a 3 corpuri de clădire, fiecare cu mai multe tronsoane, și cu un regim de înălțime demisol, parter, 6 etaje și un șaptelea etaj retras, la o înălțime maximă de 26 metri.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top