Connect with us

Păcurari: Proiectul celor 21 de blocuri, la un pas de aprobare

Terenul este într-o ușoară pantă

Investiții private

Păcurari: Proiectul celor 21 de blocuri, la un pas de aprobare

Noul ansamblu rezidențial propus în zona Cimitirului Evreiesc va face obiectul unei dezbateri publice organizate la Primărie la mijlocul lunii iulie. Proiectul de Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) constă în amenajarea a 21 de blocuri cu regim mic de înălțime care să găzduiască, în total, 260 de apartamente. După dezbaterea de peste câteva săptămâni, proiectul ar putea intra pentru aprobarea în plenul Consiliului Local în ședința ordinară de la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit proiectului de PUD, blocurile vor avea un regim cu demisol, parter și 2 etaje sau parter cu 2 etaje (demisolul compensează diferența de nivel în cazul unora dintre imobile). Pe fiecare nivel vor fi amenajate 3 sau 4 apartamente. Pe amplasament sunt prevăzute 259 de locuri de parcare.

Amplsamentul investiției – terenul este evidențiat cu galben închis

Proiectul este inițiat de o persoană fizică, dar, conform surselor APIX.ro, beneficiarul final va fi o firmă de dezvoltare imobiliar (Kiaf Invest SRL).

Amplasamentul are peste 21.000 mp și este mărginit de str. Ion Nistor (la nord) și str. Iancu Flondor (la vest). Proiectul de PUD prevede în interiorul ansamblului mai multe artere de circulație, cu posibilitatea ca accesul să fie realizat și printr-o viitoare la limita estică a proprietății.

Pentru acest amplasament există deja un plan urbanistic zonal (PUZ) aprobat în 2013, dar beneficiarul propune acum un plan urbanistic de detaliu (PUD) care schimbă unele elemente din planul inițial, în special în ceea ce privește aliniamentele.

Planșa urbanistică a proiectului

„Investiția se va realiza pe un teren ce prezintă o declivitate cu panta de aproximativ 8% pe direcția nord-vest-sud-est. Zona dispune de un cadru natural plăcut, iar condițiile de mediu sunt dintre cele mai bune, neexistând poluare datorată diverselor surse sau vecinătăți, însorirea fiind una foarte bună datorită orientării pantelor versantului spre est și sud-est”, se precizează în proiectul urbanistic.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top