Connect with us

Tătărași: Kaufland a depus planul urbanistic la PMI/Lucrările ar putea începe în august-septembrie

Săptămâna trecută, pe teren au fost făcute demolări

Investiții private

Tătărași: Kaufland a depus planul urbanistic la PMI/Lucrările ar putea începe în august-septembrie

Lanțul de retail Kaufland a început demersurile pentru autorizarea noului centru comercial din Tătărași. APIX.ro a scris zilele trecute că în zonă s-au făcut demolări, dar proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construcția magazinului încă nu este aprobat.

Terenul pe care se va construi centrul comercial

Amenajarea centrul comercial ar putea fi aprobată la sfârșitul lunii iulie, iar, în august sau în septembrie, să înceapă lucrările, dar acesta este cel mai optimist scenariu.

„Amplasamentul studiat se găseşte într-o zonă urbană activată de reconversie urbanistică în care fostele unităţi ale unor agenţi economici, care şi-au încheiat activitatea, sunt înlocuite de noi obiective pentru: comerţ, prestări servicii si locuinte. Acest imobil (constructii si teren) in care si-a desfasurat activitatea o fosta baza auto, are si in prezent functionalitatea predominanta de parcare, intretinere si reparatii mijloace auto. Dezvoltarea urbanistică propusă va completa ansamblul existent şi va duce la îmbunătăţirea fondului construit. Funcţiunea propusă va genera o creşterea a nivelului calităţii serviciilor, creşterea economică şi creşterea competitivităţii”, se arată în proiectul de PUZ consultat de APIX.ro.

Terenul are o suprafață de aproape 23.000 mp.

„Ţinând cont de poziţia construcţiei pe teren, se va asigura un echilibru optim între suprafeţele construite şi cele rezervate spaţiilor verzi. Dupa finalizarea constructiei spațiile libere se vor inierba si se va realiza o plantație de aliniament cu arbori dispusi la o distanta de 7 m in lungul raului Ciric”, se mai precizează în PUZ.

Schiță din proiectul de PUZ (parcarea va fi amenajată spre zona Doi Băieți)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top