Connect with us

Proiectul imobiliar de la liziera Pădurii Cetățuia a fost respins

Investiții private

Proiectul imobiliar de la liziera Pădurii Cetățuia a fost respins

Comisia de monumente istorice a respins un proiect imobiliar pentru ridicarea unor construcții înalte la liziera Pădurii Cetățuii, în zona din vecinătatea Bazarului.

Proiectul este unul mai vechi, aprobat în anul 2008 de către Consiliul Local (CL). „Construire spații comerciale, birouri, spații de depozitare. locuințe și parcări conform PUZ aprobat prin HCL 423/2008 și modificat prin HCL 406/2010”, este obiectul proiectului respins de către Comisia de monumente istorice în ultima ședință a forului.

În zonă este instituit regim de protecție pentru:

  • Situl arheologic de la Iaşi, punct “Hlincea”, municipiul IAŞI “Hlincea”, în marginea de S a mun. Iaşi, pe ambele maluri ale pârâului Nicolina, între Mănăstirea Cetăţuia, sat Hlincea şi fostul Târguşor Nicolina
  • Mănăstirea Cetăţuia municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 sec. XVII – XX
  • Biserica “Sf. Apostoli Petruşi Pavel“ municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1669 – 1672
  • Sala Gotică municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1669 – 1672
  • Casa Domnească municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1669 – 1672
  • Corp chilii municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1928
  • Turn clopotniţă municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1770
  • Zid de incintă municipiul IAŞI Str. Cetăţuia 1 1770

În ceea ce privește proiectul imobiliar, inițiat de mai multe persoane fizice, în 2008 s-a aprobat ca pe un teren de 10.000 mp să fie construite spații comerciale, birouri, spații de depozitare și o parcare auto. În octombrie 2010, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a ajuns din nou în CL cu modificări și a fost introdusă și posibilitatea de a construi locuințe în blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje.

Amplasamentul unde era propus proiectul imobiliar
  • Hotărârea din 2010 a stabilit un procent de ocupare a terenului de 40% și un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și 8 etaje. Pe una dintre cele șase parcele este prevăzut un POT de 30% cu un regim al construcției propuse cu parter și un etaj

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top