Connect with us

Premieră: Proiectele lui Zămosteanu din Centru, respinse pe bandă rulantă

Investiții private

Premieră: Proiectele lui Zămosteanu din Centru, respinse pe bandă rulantă

Mai multe proiecte inițiate de firma M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, au fost respinse de Comisia zonală de monumente istorice. Toate proiectele respinse fac referire la terenurile pe care Zămosteanu le deține în zona Elena Doamna – Pădurii.

De-a lungul timpului, M.Chim a obținut numeroase certificate de urbanism de la Primărie pentru diverse destinații: de la locuințe colective la clădiri de birouri până la spații comerciale și parcări supra sau subterane.

Proiectele respinse de Comisia zonală de monumente istorice sunt următoarele:

  • cercetare arheologică preventivă pentru certificarea potențialului arheologic al terenului din zona monumentului “Casă” înscris înLMI cu nr IS-II-m-B-03692 (str. Stradela Albă-Elena Doamna 21-strada Pădurii)
  • construire imobil de birouri, cazare și apartamente în regim hotelier, spații comerciale și parcare subterană (strada Elena Doamna / stradela Alba 27)
  •  PUZ construire parcare subterană și supraterană, imobil locuințe colective, spații comerciale și birouri pe teren proprietate și teren concensionat (strada Elena Doamna / strada Pădurii nr. 7)

În zona Elena Doamna – str. Pădurii, firma M.Chim deține mai multe suprafețe de teren, unele concesionate de la Primărie.

Deciziile au fost publicate pe site-ul Comisiei zonale de monumente istorice
Terenul deținut de Zămosteanu în centrul orașului

De-a lungul timpului, APIX.ro a scris în mai multe rânduri despre proiectele lui Zămosteanu, câteva dintre articole fiind disponibile la următoarele linkuri:

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top