Connect with us

Ce va construi Zămosteanu pe terenul unde poate ridica clădiri de 155 m

FOTO: agorapress.ro (demolări recente pe amplasament)

Investiții private

Ce va construi Zămosteanu pe terenul unde poate ridica clădiri de 155 m

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu pare să se fi hotărât în ceea ce privește destinația clădirilor pe care le va construi pe str. Elena Doamna, unde, de circa doi ani, au loc cercetări arheologice. Săptămâna trecută, Primăria a eliberat un certificat de urbanism care ne arată intenția investitorului cu privire la terenurile pe care le are în proprietate.

Citește și Hotelul Hampton se extinde cu un imobil cu 14 etaje

Amintim că pe una dintre parcele, de circa 1.600 mp, există un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2009 prin care este permis un regim de înălțime de până la 50 de etaje la o înălțime maximă de 155 metri (HCL 320/2009).

Construire hotel cu spații de cazare alimentație publică, spații pentru învățământ, birouri, spații pentru agrement, parcări subterane și supraterane pe teren proprietate și teren concesionat”, se arată în certificatul de urbanism.

Citește și EXCLUSIV apix.ro: Cum va arăta turnul de 26 etaje (120 metri) al lui Iulian Dascălu din Tudor

Amplasamentul:

Citește și Zămosteanu a mai găsit un petec de pământ unde va „turna” un bloc

În HCL 320/2009 apare doar o suprafață de circa 1.600 mp pentru care sunt reglementați indicatorii urbanistici, iar suprafața totală a terenurilor pentru care a fost eliberat certificatul de urbanism, din estimările apix.ro, este aproape dublă. Astfel, investitorul nu va putea obține autorizația de construire pentru toate terenurile ce fac obiectul certificatul doar în baza HCL 320/2009, așa cum sugerează actul urbanistic publicat de Primărie.

Citește și Campania CIVICA: salvați fosta Fabrică de Tricotaje. În jurul monumentului au apărut blocuri ale lui Zămosteanu

Menționăm că Cristin Zămosteanu are și alte terenuri în imediata vecinătate, respectiv amplasamentului unde a fost sediul 24:ORE, dar și terenuri spre str. Pădurii. Din informațiile apix.ro, pe terenurile care nu fac obiectul certificatului de urbanism recent emis, Zămosteanu vrea să construiască blocuri de locuințe.

Suprafața totală pe care omul de afaceri o deține pe str. Elena Doamna și str. Pădurii, conform informațiilor apix.ro (notă: în centrul amplasamentului este str. Albă care este în proprietate publică):

Citește și Ansamblul cu 263 de apartamente al lui Zămosteanu, din Păcurari, va fi gata în 2019

Citește și Cristin Zămosteanu vrea să ridice blocuri în buricul târgului

Pe amplasament au avut loc demolări recente, ce au stârnit proteste ale vecinilor (citește pe agorapress.ro):

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top