Connect with us

Dascălu pregătește un nou turn la Palas: a dat 2,25 mil. euro pe un teren

FOTO: Iulian MOFTEESCU

Investiții private

Dascălu pregătește un nou turn la Palas: a dat 2,25 mil. euro pe un teren

Începutul de an imobiliar îi aparține, fără îndoială, omului de afaceri Iulian Dascălu. După proiectul din Tudor, cu turnul de 120 metri, și planurile pentru extinderea Palas spre Splai Bahlui, un alt proiect al celui mai bogat ieșean iese la iveală.

Omul de afaceri a achiziționat, în luna noiembrie a anului trecut, o suprafață de 2.091 mp pe str. Sf. Lazăr, fiind vorba despre actualul amplasament al benzinăriei OMV Petrom.

Amplasamentul:

Iulian Dascălu, prin firma Iulius Real Estate, a achitat, conform surselor Apix.ro, o sumă de aproximativ 2,3 milioane euro pentru terenul din str. Sf. Lazăr, respectiv aproape 1.100 euro/mp. Prețul pe metru pătrat este relevant întrucât este un reper pentru toate tranzacțiile imobiliare din zonă.

Surse bine informate au declarat pentru Apix.ro că noua clădire de birouri ar fi deja închiriată de o importantă companie IT la nivel global.

Cert este că, deocamdată, firma omului de afaceri ieșean a obținut, recent, un certificat de urbanism, act urbanistic care stabilește ca societatea acestuia să efectueze un studiu geotehnic și cercetări arheologice.

În piață, de mai mult timp se vorbește despre faptul că pe amplasamentul actualei benzinării OMV Petrom va fi construită o clădire înaltă, dar omul de afaceri continuă să fie discret în ceea ce privește proiectele imobiliare dezvăluite de apix.ro în ultima vreme.

Nu este de neglijat nici faptul că, în luna februarie, Primăria Iași a emis un alt certificat de urbanism în relație cu Palas, dar pe o altă firmă controlată de același om de afaceri: extinderea unui tronson existent în complexul multifuncțional.

Vom reveni.

(foto: Iulian MOFTEESCU, săgeata e adăugată de apix.ro pentru a sublinia amplasamentul pe care Iulian Dascălu pregătește o nouă investiție)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top