Connect with us

Zămosteanu vrea blocuri în „buricul târgului”

Investiții private

Zămosteanu vrea blocuri în „buricul târgului”

Firma M.Chim SRL, patronată de afaceristul Cristin Zămosteanu, vrea să construiască blocuri în „buricul târgului”, respectiv între str. Elena Doamna și str. Pădurii.

Amplasamentul investiției (observație: în centrul amplasamentului se află str. Albă care este în proprietate publică, nu aparține afaceristului)

Luna trecută, afaceristul a obținut un certificat de urbanism prin care se atestă intenția de a demola trei clădiri aflate spre str. Pădurii. În același timp, M.Chim a obținut un alt certificat pentru întregul perimetru pe care îl are în proprietate între str. Elena Doamna și str. Pădurii.

Construire parcare subterană și imobil locuințe colective, spații comerciale și birouri pe teren proprietate și teren concesionat”, se arată în certificatul 2770/2018.

Deocamdată, afaceristul nu a anunțat câte blocuri cu locuințe și clădiri de birouri vor fi ridicate. Cert este că, tot luna trecută, firma M.Chim a scos și certificatul nr. 2786/2018 prin care modifică și extinde planul urbanistic zonal aprobat prin hotărârea Consiliului Local 320/2009. PUZ-ul aprobat în 2009 făcea referire strict la construirea unei clădiri de birouri (zona aflată în axul str. Anastasie Panu, lângă fosta parcare), iar înălțimea maximă este prevăzută la 155 metri (cea mai mare aprobată vreodată la Iași).

Dar, la acea vreme, terenul ce făcea obiectul PUZ-ului avea o suprafață de numai 1.500 mp și era deținut de o firmă vasluiană. Acum, Zămosteanu are aproape de circa 8 ori mai mult teren în perimetrul delimitat de străzile Elena Doamna și Pădurii. De remarcat și indicatorii urbanistici aprobați atunci: procent de ocupare a terenului de 80% (!) și un coeficient de utilizare a terenului de 21 (!).

Vom reveni asupra acestui proiect atunci când afaceristul va face public noul Plan Urbanistic Zonal.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top