Connect with us

Viticultori: Latifundiarul Zapodeanu vrea blocuri înalte lângă case

Zapodeanu vrea blocuri de 9 etaje lângă vile cu parter și un etaj

Investiții private

Viticultori: Latifundiarul Zapodeanu vrea blocuri înalte lângă case

Latifundiarului Ioan Zapodeanu îi merg bine afacerile speculative. După ce a „confiscat” o bună parte din zona Moara de Vânt, interesele afaceristului au „migrat” spre Viticultori, unde există destul teren pentru noi construcții. În schimb, cei mai mulți dintre oamenii care s-au mutat în zonă au construit vile, iar Zapodeanu vrea să „scoată” de la Primărie un plan urbanistic zonal cu blocuri de până la 9 etaje.

Amplasamentul investiției:

Așa cum ne-a obișnuit, cel mai probabil, Ioan Zapodeanu se va ocupa doar de aprobarea documentației urbanistice și, ulterior, va vinde întreg terenul (sau pe bucăți) către alți afaceriști interesați să construiască. De altfel, așa cum apix.ro a arătat recent, o parte din teren a fost scos la vânzare la un preț de 120 euro/mp.

PUZ-ul propus de Zapodeanu prevede construirea a peste 30 tronsoane de bloc în proximitatea căminului Liceului Agricol. Terenul de 50.000 mp pe care îl deține latifundiarul nu are deschidere la str. Viticultori, dar, probabil, acest lucru va fi rezolvat prin drept de servitute. Problema e că Zapodeanu propune blocuri de 9 etaje lângă vile cu regim mic de înălțime. Celelalte imobile, toate de locuințe colective, au între 3 și 7 etaje.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, vorbim despre un PUZ publicat pentru consultare publică pe site-ul Primăriei. Dar, Zapodeanu s-a mișcat rapid: pe 31 august a obținut un certificat de urbanism, iar trei săptămâni mai târziu PUZ-ul era deja publicat. După cele 10 zile în care cei interesați pot sesiza Primăria legat de proiect, planul urbanistic va intra în dezbaterea Comisiei de urbanism și, apoi, în plenul Consiliului Local. Dacă trece de aceste etape, Zapodeanu va putea obține autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top