Connect with us

„Tolea” demolează 20 de clădiri și ridică opt blocuri

În zonă va fi construit un ansamblu imobiliar cu 8 blocuri

Investiții private

„Tolea” demolează 20 de clădiri și ridică opt blocuri

Firma Cat Construct Grup SRL, condusă de Cătălin Tudosă (zis „Tolea”), a primit autorizație de la Primăria Iași pentru demolarea clădirilor existente pe bd. Poitiers 2. Autorizația a fost emisă încă din parte parte a lunii august, conform unui raport al municipalității. În total, vor fi demolate 20 de construcții.

„Imobilele sunt situate în intravilanul municipiului Iași, edificate cu acte de proprietate în suprafață totală de 25.940 mp, clădiri cu regim de înălțime parter, respectiv parter și un etaj deținute de către SC Cat Construct Grup SRL”, se arată în actul de autorizare (805/2018).

Cătălin Tudosă este cunoscut în special pentru investiția în amenajarea ansamblului Vișoianu, din Lunca Cetățuii.

Amplasamentul investiției din Poitiers:

La mijlocul lunii iulie 2018, Comisia de urbanism a Consiliului Local a dat undă verde firmei pentru a construi opt imobile: trei clădiri cu birouri și cinci blocuri cu locuințe colective. Toate imobilele au prevăzut același regim de înălțime: parter, mezanin și 11 etaje, la înălțime maximă de 42 metri.

Clădirile de birouri vor fi la bulevard și vor fi unite între ele cu un front la un regim de înălțime parter și un etaj (clădiri spații comerciale și alimentație publică).

Potrivit propunerii urbanistice, proiectul va avea o suprafață desfășurată construită de 100.000 mp, iar investitorul susține că va amenaja 1.400 de locuri de parcare. Investitorul are la dispoziție peste 2,5 ha.

Planșa de reglementări urbanistice (blocurile cu galben sunt locuințe colective, cele cu RVA -amestec roșu,verde,albastru- sunt clădiri de birouri, iar cu verde e locul de joacă – linia roșie întreruptă delimitează zona studiată prin PUZ):

În final, suprafața construită (clădiri, anexe) va ocupa 12.970 mp din suprafața parcelei, în timp ce circulațiile vor ajunge la 2.594 mp, platforme betonate și spațiile plantate la 6.485 mp, iar circulațiile pietonale și trotuarele vor ajunge la 3.891 mp.

Pentru a putea obține autorizația de construire, proiectul Cat Construct SRL trebuie aprobat și de către plenul CL.

Pe amplasament au funcționat în trecut mai multe hale ale Incom SA. Tolea a cumpărat terenul cu peste 14 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top