Connect with us

Investiție majoră în Cicoarei, lângă Arcadia: ansamblu cu zeci de blocuri

Cartierul va avea circa 40 de blocuri

Investiții private

Investiție majoră în Cicoarei, lângă Arcadia: ansamblu cu zeci de blocuri

Firma brașoveană care deține o importantă suprafață de teren în fața Spitalului Arcadia a întocmit Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru dezvoltarea viitoare a zonei. Apix.ro a scris recent de intențiile Proaktiv Communication SRL pe suprafața de 3,6 ha și a dezvăluit că această firmă are legătură cu George Steinberg, om de afaceri discret, implicat în diverse proiecte imobiliare la nivel național. Proiectul din Cicoarei prevede construirea a circa 40 de tronsoane de bloc.

Amplasamentul investiției:

Dintre cele circa 40 de tronsoane de bloc, unul are un regim de înălțime cu 20 de etaje, iar restul au 2, 4, 6, 8 sau 15 etaje. Cele mai înalte blocuri sunt prevăzute în partea vest a amplasamentului, aproape de Spitalul Arcadia. Înălțimea maximă a fost stabilită la 70 metri. Indicatori urbanistici: 35% – procentul de ocupare a terenului și 3 – coeficientul maxim de utilizare a terenului (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă).

Astfel, o suprafață de 14.600 mp va fi ocupată de construcții, în timp ce pe 7.800 mp vor fi amenajate trotuare, platforme, carosabil și parcări, iar spațiile verzi vor ocupat 14.408 mp.

În ceea ce privește accesul, amplasamentul va putea beneficia de podul pe care îl pregătește Primăria peste Bahlui și care face legătura între str. Sofia Nădejde și str. Sarmisegetusa.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, planul urbanistic a fost recent publicat pe site-ul municipalității pentru etapa de consultare publică și urmează să intre pe masa Comisiei de urbanism. Ulterior, proiectul va ajunge pe masa consilierilor și, în caz de va fi aprobat, va putea fi emisă autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top