Connect with us

Pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui, în zona Cicoarei

Proiecte publice

Pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui, în zona Cicoarei

Municipalitatea a relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui, în zona Cicoarei. Licitaţia are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la peste 9,1 milioane lei. Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui.

Citește și Impuls de dezvoltare pentru zona Cicoarei: trei poduri peste Bahlui

Localizarea podului:

„Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 m, cu trei deschideri, având schema static grinzi simplu rezemate. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă“, se arată în caietul de sarcini.

Citește și FOTO Limitele cartierului Dacia. O bună parte din cartier nu este locuită

Potrivit documentului, lucrările ar urma să fie executate în cel mult un an, iar perioada de garanţie a acestora a fost stabilită la trei ani. Podul peste Bahlui va face legătura dintre cartierele Dacia – Alexandru cel Bun şi zona Cicoarei, cu o legătură la varianta uşoară a Centurii Iaşului, aflată doar în intenţie, ce va face legătura între Uricani şi Galata.

Citește și Planul de trafic pentru partea de vest a orașului (Păcurari, Dacia, Alexandru)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top