Connect with us

Investiția ERA: au „dispărut” două clădiri propuse inițial

Clădirile erau prevăzute lângă Praktiker

Investiții private

Investiția ERA: au „dispărut” două clădiri propuse inițial

Planul de dezvoltare al complexului ERA a fost modificat de investitorii de la Prime Kapital. Primăria a publicat o nouă planșă de reglementări urbanistice fără a mai cuprinde două clădiri noi, de-a parte și de cealaltă a magazinului Praktiker. Din noua planșă reiese că investitorii se vor concentra, în primă fază, pe extinderea actualului centru comercial, celelalte porțiuni de teren, unde erau prevăzute noile clădiri, fiind „rezervate” pentru o dezvoltare viitoare.

Citește și Cel mai mare mall din Moldova va fi înalt cât un bloc cu 8 etaje

Planșa inițială:

Planșa actualizată:

Citește și E oficial: Primăria va prelua pasajul ERA

După cum se poate observa, în locul clădirilor de lângă Praktiker apare acum „teren rezervat pentru dezvoltări viitoare”. O altă modificare apare la clădirea din fața intrării principale actuale a centrului comercial: înălțimea maximă este acum stabilită la 8 metri față de 30 metri cât era inițial. În schimb, pentru clădirea din partea dreapta a centrului comercial (spre oraș) a rămas o înălțime maximă prevăzută de 30 metri, la fel ca în cazul clădirii „vecine”: cea a cinematografului.

Citește și Prime Kapital a anunțat investiția de la ERA: 125 milioane euro

Inițial, Prime Kapital a anunțat că investiția în complexul ERA va trece de 125 milioane euro. Deocamdată, nu este clar dacă valoarea investiției va scădea având în vedere faptul că, totuși, în clipul de prezentare făcut public în februarie 2018 nu apăreau și cele două clădiri acum eliminate. În schimb, cele două clădiri apăreau, așa cum arătat mai sus, în Planul Urbanistic Zonal propus Primăriei Iași. În context, demn de remarcat este că suprafața desfășurată a complexului rămâne cea anunțată în clip: aproape 100.000 mp.

Din informațiile publicate de municipalitatea ieșeană rezultă că investitorii au solicitat modificarea planșei la începutul lunii august.

Apix.ro a fost prima sursă media care a oferit detalii despre investiția programată la Complexul ERA (citește aici detalii).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top