Connect with us

E oficial: PMI va prelua în proprietate podul ERA

Primăria va prelua întreg drumul, nu doar podul

Proiecte publice

E oficial: PMI va prelua în proprietate podul ERA

Municipalitatea ieșeană va deveni proprietar pe podul dintre drumul european și complexul ERA. Apix.ro a anunțat această intenție încă de la începutul acestui an. Demersul a fost confirmat de către primarul Mihai Chirica în ședința extraordinară a Consiliului Local (CL) din 10 iulie.

Recent, la pod au început de lucrări de consolidare, banii fiind asigurați de noii proprietari ai complexului ERA. Prime Kapital și MAS Rei au în plan o investiție de amploare în zonă, estimată la peste 125 milioane euro.

Citește și Prime Kapital a anunțat investiția de la ERA: 125 milioane euro

„Lucrările vor dura aproximativ 6 luni, după care, intenția noastră este de a recepționa și prelua în proprietate publică podul, inclusiv tot drumul de acces pe toată lungimea complexului până ce ajunge în Apărătorii Patriei”, a declarat, în plen, primarul Mihai Chirica.

Citește și VIDEO Investiție majoră la ERA: cum va arăta complexul

Ulterior ce drumul va deveni public, acesta va fi prelungit, probabil pe cheltuiala Primăriei Miroslava, până în Găureni, pe lângă zona unde se desfășoară, anual Festivalul „Afterhills”.

Primăria are în plan să construiască trei poduri peste Bahlui, toate carosabile: unul între str. Sarmisegetusa și stradela Sofia Nădejde (zona Ștrandului), unul în prelungirea str. Sarmisegetusa (dinspre Zimbru) și celălalt în prelungirea bd. Dacia (cu posibilitate de a amenaja în viitor și cale de rulare pentru tramvai).

Citește și FOTO Cel mai mare mall din Moldova va fi înalt cât un bloc cu 8 etaje

Dintre cele trei poduri, doar primul este într-un stadiu avansat: proiectul are o valoare de 9,1 milioane lei, iar pe 18 iulie vor fi deschise ofertele depuse de constructori.

Vezi unde vor fi amplasate, cu exactitate, cele noi trei poduri

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top