Connect with us

Stadiul PNDL la Iași: au fost semnate aproape toate cele 224 de contracte

Infuzie de 817 milioane lei în județul Iași

Proiecte publice

Stadiul PNDL la Iași: au fost semnate aproape toate cele 224 de contracte

Autoritățile locale și județene din județ au semnat, până acum, 201 de contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Programul vizează investiții în special în infrastructură, sisteme de alimentare cu apă, construirea sau reabilitarea de unități școlare, dotarea de dispensare, înființarea de rețele de canalizare etc. La finalul materialului puteți consulta atât alocările bugetare pe fiecare comună în parte, cât și fiecare proiect aprobat la nivelul județului Iași.

În total, este vorba despre peste 817 milioane lei, în condițiile în care aproape 22% din această sumă a revenit Consiliului Județean Iași.

Topul comunelor care au primit cele mai mari finanțări sunt Răducăneni (26,9 milioane lei), Ciurea (24,9 milioane lei), Popricani (23,2 milioane lei), Miroslava (21,5 milioane lei) și Mironeasa (20,7 milioane lei).

„Dintre cele 224 de documentații tehnico-economic depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și analizate au fost întocmite 216 contracte de finanțare dintre care 201 sunt în vigoare (au fost semnate și de către beneficiari) și 15 sunt fie pe circuitul intern de avizare al ministerului, fie sunt așteptați beneficiarii pentru a fi semnate și de către aceștia. Restul de 8 documentații nu sunt deocamdată complete și/sau corecte – iar pentru întocmirea contractelor se așteaptă clarificările emise de beneficiari”, se arată într-o adresă oficială a MDRAP, consultată de apix.ro. Adresa a fost publicată recent pe site-ul Camerei Deputaților.

Lista proiectelor aprobate prin PNDL:

[pdf-embedder url=”https://apix.ro/wp-content/uploads/2018/07/lista_proiecte_pndl_iasi.pdf”]

Topul unităților administrativ-teritoriale după valoarea alocărilor totale:

[pdf-embedder url=”https://apix.ro/wp-content/uploads/2018/07/lista_alocari.pdf”]

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top