Connect with us

Pas important în realizarea SRU: studiul tehnic a fost finalizat

Spitalul ar urma să fie construit până în 2023

Proiecte publice

Pas important în realizarea SRU: studiul tehnic a fost finalizat

Studiul de fezabilitate aferent proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) va fi prezentat, vineri, 13 iulie, la Palatul Culturii. La eveniment vor participa reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților locale și ai Băncii Europene de Investiții (BEI).

Citește și Tot ce trebuie să știi despre accesul auto la Spitalul Regional de Urgență

Designul Spitalului și alte componente ale proiectului vor fi prezentate de Raymond Bertrand și George Boulton, experți în echipa de consultanți. Simon Barnes, Director Advisory Services la BEI va detalia configurarea instituțională și de reglementare pentru implementarea proiectului, iar Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Cristian Grasu va prezenta Unitatea de Implementare a Proiectului.

Citește și Tu știi în ce cartier stai? Limitele cartierului Moara de Vânt

După prezentarea Studiului de Fezabilitate al proiectului, reprezentanții Consiliului Județean și ai companiilor de utilități vor prezenta soluții pentru realizarea căilor de acces și racordarea obiectului la rețelele de utilități, iar Cristian Șandru, expert în echipa de consultanți, va vorbi despre Procedura de Evaluare a Impactului asupra Mediului. Ulterior, Martin Schriever, Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, va prezenta conceptele de finanțare și programul de implementare a proiectului.

Citește și SRU: o planșă din studiul de fezabilitate a fost dată publicității. Ce schimbări se anunță?

În final, experții din echipa de consultanți George Boulton și Daniel Ciurea vor face analiza cost-beneficiu și, respectiv, analiza instituțională, prezentând inclusiv o serie de posibile schimbări în legislație și sistemul de sănătate.

Primăria a pus la dispoziția Ministerului Sănătății, în noiembrie 2016, o suprafață de 12 ha în zona Moara de Vânt. Ulterior, toamna trecută, prin Hotărârea de Guvern nr. 681/2017 s-a aprobat înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al Statului și darea în administrarea Ministerului Sănătății a terenului respectiv. După aproximativ o lună a fost emisă cartea funciară 155218 UAT Iași, act prin care s-a înscris dreptul de proprietate asupra imobilului cu numărul cadastral 155218 și s-a intabulat dreptul de administrare în favoarea Ministerului Sănătății.

Citește și SCHIȚĂ: A fost publicat planul urbanistic zonal pentru SRU

Municipalitatea ieșeană a realizat studiile de urbanism, de arpentaj cadastral (ridicarea topografică) și geotehnic și a obținut următoarele avize: de mediu, de oportunitate, al Comisiei de urbanism, al Comisiei de circulație, al Comisiei de versanți, ANIF, GIS Cadastru, Poliției Rutiere, SRI, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Agriculturii, Autorității Aeronautice Civile Române și Administrației Naționale „Apele Române”. Totodată, au fost obținut avizele pentru alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, telefonie, salubritate, securitate la incendiu, protecție civilă și sănătatea populației și, în cele din urmă, avizul unic din partea Consiliului Judeţean.

Citește și Investiția la SRU s-a dublat

În cadrul unei ședințe extraordinare organizate pe 21 martie 2018, Consiliul Local Iași a adoptat în unanimitate Planul Urbanistic Zonal pentru Spitalul Regional de Urgență. Până acum,  proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național (celelalte două fiind Craiova și Cluj – Napoca).

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top