Connect with us

Bucium: proiect de amploare cu 80 de imobile

Amplasamentul se află în spatele cartierului I.C. Brătianu

Investiții private

Bucium: proiect de amploare cu 80 de imobile

Două persoane fizice au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui nou cartier în Bucium, în spatele ansamblului „I.C. Brătianu”. Proprietarii unui teren de 4,4 ha au parcelat suprafața astfel încât să poată fi amenajate circa 80 de imobile cu regim mic de înălțime.

Amplasamentul investiției:

Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ a fost publicat recent pe site-ul municipalității, iar inițiatorii sunt două persoane fizice (Ovidiu Marian Petrache și Lucian Ailenei). Dezvoltatorii vor să obțină autorizație atât pentru locuințe individuale cât și pentru locuințe colective.

Potrivit proiectului, regimul de înălțime este demisol, parter, un etaj și un al doilea etaj retras, la o înălțime maximă de 9 metri. Indicatori urbanistici: 36% (procent maxim de ocupare a terenului) și 1,08 (coeficientul maxim de utilizare a terenului – raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă).

Adresa amplasamentului este str. Grigore T. Popa nr. 14, iar suprafața terenului este una compactă ce se desfășoară în zona din spatele ansamblului „I.C. Brătianu”. Inițiatorii au început demersurile pentru aprobarea PUZ-ului în ianuarie 2017, dar, de atunci, proiectul a fost „înghetaț”, fiind obținut doar un certificat de urbanism. Odată cu publicarea proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ, inițiativa va ajunge pe masa Comisiei de urbanism, apoi în Consiliul Local și, în final, va putea fi emisă autorizația de construire. Suprafața totală de teren pe care o au proprietarii ajunge la 44.500 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top