Connect with us

Rond Păcurari: noi clădiri cu funcțiuni mixte (7 etaje) la „Basarabia”

Centrul Basarabia din capăt Păcurari va fi extins cu noi clădiri

Investiții private

Rond Păcurari: noi clădiri cu funcțiuni mixte (7 etaje) la „Basarabia”

Proprietarul centrului „Basarabia”, de după rond Păcurari, vrea să amenajeze noi clădiri în zonă. În acest sens, Sapsan Cons SRL a înaintat la Primărie un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru extinderea centrului cu încă două clădiri, funcțiunea fiind una mixtă: locuinţe, birouri, servicii, comerţ, alimentaţie publică, showroom şi spaţii producţie.

Amplasamentul investiției:

Sapsan Cons SRL are în proprietate 4.900 mp și solicită de la Primărie concesionarea altor 1.100 mp pentru amenajarea unei noi căi de acces. În planşa de reglementări urbanistice apare o stradă nouă, cu două benzi, pe lângă service-ul auto existent, arteră de circulaţie care să fie legată la nord cu Fundac Păcureţ şi, respectiv, tot printr-o stradă nouă (de data aceasta pe terenul concesionat) cu str. Rediu.

Realizarea acestor noi căi de acces va permite ocupanților viitoarelor clădiri să ajungă mai repede pe sensul de mers spre centrul orașului, în condițiile în care de pe str. Rediu se poata intra în rond Păcurari. Proprietatea Sapsan Cons are o deschidere generoasă la șos. Păcurari, dar municipalitatea nu va aproba descărcarea traficului pe această arteră de circulație decât prin viraj la dreapta, spre rondul ERA. Instituția a procedat la fel și în cazul altor patru proiecte imobiliare din imediata vecinătate. Noua cale de acces ce va fi realizată pe proprietatea Sapsan și pe terenul concesionat va permite și celorlalți investitori din zonă să se „cupleze” la str. Rediu prin str. Movila Păcureț și Fundac Păcureț.

Proiectul Sapsan Cons prevede amenajarea a maximum 100 de locuri de parcare.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, PUZ-ul propus de Sapsan se află în faza de consultare publică. Lucrările vor putea începe abia după ce investitorul va primi undă verde de la consilierii locali și, ulterior, va fi emisă autorizația de construire.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top