Connect with us

Hotelul Hampton se extinde cu un turn de 14 etaje

Turnul va avea o înălțime de 60 metri

Investiții private

Hotelul Hampton se extinde cu un turn de 14 etaje

Hotelul Hampton se extinde cu un turn de până la 60 metri. Omul de afaceri Gheorghe Ionescu, prin firma Inproiect SRL, vrea să construiască un imobil de 14 etaje lângă actualul hotel.

Amplasamentul investiției:

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus Primărie se intitulează extinderea Centrului de afaceri „Moldova” Iași. Noul imobil ar urma să fie construit pe latura nord-estică a terenului, partea de nord a clădirii fiind în dreptul str. Albă. Terenul este acum liber de construcții și este folosit ca parcare. Diminuarea locurilor de parcare ar urma să fie compensată cu parcări amenajate în subteran: noul turn va avea subsol, parter, două niveluri de mezanin și 14 etaje, înălțimea maximă propusă fiind de 60 metri.

Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că actualele construcții vor fi cuplate cu noul turn printr-o altă clădire (subsol, parter, două niveluri mezanin) ce va fi ridicată în extinderea imobilului existent în spatele hotelului.

Planșa de reglementări urbanistice:

După cum se poate observa, terenul este amplasat vizavi de fosta parcare publică de pe str. Albă. În context, aminitim că pe acest amplasament (cel de vizavi de hotel) este aprobată construirea celei mai înalte clădiri din Iași (155 metri) încă din anul 2009. Din acest motiv apare un imobil proiectat cu parter și 50 de etaje. Pe str. Albă construiește omul de afaceri Cristin Zămosteanu, dar acesta nu și-a făcut încă public intențiile cu referire la proiectul inițiat, fiind încă în etapa de descărcare arheologică.

Revenind la proiectul lui Ionescu, PUZ-ul prevede aproape o dublare a suprafeței desfășurate construite: de la 12.045 mp existenți la 21.800 mp propuși. În același timp, amprenta la sol a clădirilor va fi de 4.550 mp față de 2.400 mp actuali. Totodată, suprafața circulațiilor și aleilor va fi diminuată de la 4.367 mp la 2.280 mp, iar cea a spațiilor verzi de la 810 mp la 768 mp.

„Nu se va interveni asupra circulaţiilor principale, str. Anastasie Panu şi Elena Doamna. Intervenţiile care se fac la siste­matizarea şi circulaţia incintei sunt minimale şi sunt făcute să acomodeze schimbările flux auto şi accese parcare subterane. Secţiunea aleilor de acces interioare rămân aceleaşi”, se arată într-o notă inclusă în proiectul de PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top