Connect with us

Centru: Zămosteanu a mai găsit un petec de pământ unde va „turna” un bloc

Zămosteanu ar fi cumpărat și construcțiile de la adresa Lozonschi 26

Investiții private

Centru: Zămosteanu a mai găsit un petec de pământ unde va „turna” un bloc

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu își continuă ofensiva imobiliară. Unul dintre cele mai noi proiecte ale acestuia vizează zona centrală, la intersecția străzilor Iordachi Lozonschi și Cantacuzino, fostele artere denumite Cloșca și, respectiv, Crișan.

Amplasamentul investiției:

Schița de mai sus indică doar o parte din terenul pe care îl are în proprietate Zămosteanu, suprafața fiind achiziționată de la fostul viceprimar Gabriel Surdu, în urmă cu trei ani. Din informațiile apix.ro, terenul pe care îl deține Zămosteanu ar avea câteva mii de metri pătrați și cuprinde inclusiv unele construcții de la adresa str. I. Lozonschi 26. Cert este că suprafața cumpărată de la Surdu, și care face, deocamdată, obiectul unor avize urbanistice emise de către municipalitatea ieșeană, are circa 1.300 mp și este terenul marcat cu roșu în schița de mai sus. Construcțiile pe care Zămosteanu le-ar fi achiziționat recent, potrivit agorapress.ro, se află la vest de teren, în imediata vecinătate.

Săptămâna trecută, în Comisia de monumente istorice a avut loc o primă discuție cu privire la intențiile omului de afaceri pentru terenul de la intersecția străzilor menționate mai sus. Inițial, Zămosteanu a vrut să facă parcare subterană, apoi hotel, iar acum vrea să facă blocuri de locuințe.

Potrivit informațiilor apix.ro, intenția actuală a dezvoltatorului este să construiască un imobil cu locuințe colective, spații comerciale și birouri.

Până acum, firma M.Chim, administrată de Zămosteanu, a obținut patru certificate de urbanism pentru zona marcată în schița de mai sus, după cum urmează:

  • decembrie 2016: construire parcare subterană
  • ianuarie 2017: construire hotel pensiune – spații de cazare, comerciale, alimentație publică, amenajări exterioare
  • septembrie 2017: construire imobil locuințe colective, spații comerciale și birouri
  • februarie 2018: împrejmuire teren proprietate pentru organizare de șantier aferentă studiilor de specialitate (descărcare arheologică)

Terenul deținut de Zămosteanu, foto Google Earth:

Deocamdată, proiectul se află în fază incipientă de avizare și nu a fost făcută publică o planșă de reglementări urbanistice pentru a analiza cu exactitate intențiile dezvoltatorului.

Vom reveni asupra acestei investiții pe măsura ce proiectul va avansa în procesul de avizare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top