Connect with us

Moara de Vânt: blocuri cu 5 etaje, lângă Little Texas

Principalul acces la teren va fi din str. Moara de Vânt

Investiții private

Moara de Vânt: blocuri cu 5 etaje, lângă Little Texas

Apix.ro a publicat, în premieră, în februarie 2018, informații despre un nou ansamblu imobiliar din Moara de Vânt, în apropiere de Little Texas. Un document publicat de către municipalitate confirmă ceea ce a anticipat apix.ro la acest moment: în zonă vor apărea blocuri cu cinci etaje, în proiect fiind implicat și un fost director al aerogării ieșene.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Amplasamentul investiției:

Primăria a pus la dispoziție proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal. Din document rezultă că, într-o primă etapă, investitorii (Gabriel Nechifor, Gheorghe și Angela Corjăuțanu) vor să construiască două blocuri, fiecare cu mai multe tronsoane, cu un regim de înălțime demisol, parter și cinci etaje. Pentru fiecare bloc, investitorii solicită o înălțime maximă de 23 metri, un procent de ocupare a terenului de 40% și un coeficient maxim de utilizare a terenului egal cu 2,5 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă).

Citește și Cum va arăta centrul de loisir din Șorogari

Investitorii dețin în proprietate o suprafață de aproape 6.000 mp, prin alipirea mai multor parcele. Din aceasta, 2.638 mp este suprafața construibilă, 2.967 mp vor fi ocupați de circulații, alei și locuri de parcare, iar alți 990 mp vor reprezenta suprafața cu spații libere amenajate sau neamenajate.

Citește și Investiția la Spitalul Regional de Urgență s-a dublat

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul se află în etapa de consultare publică.

Citește și Moara de Vânt: 24 de blocuri pe malul Lacului Aroneanu

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top