Connect with us

Conest: Bloc cu 10 etaje peste drum de Spitalul de Recuperare

În zonă este mult teren liber de construcții

Investiții private

Conest: Bloc cu 10 etaje peste drum de Spitalul de Recuperare

Una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din țară pornește un nou proiect la Iași. Societatea Conest, principalul beneficiar al proiectelor derulate de Primăria Iași, vrea să construiască un bloc pe str. Pantelimon Halipa, peste drum de Spitalul de Recuperare. Terenul pe care îl deține constructorul se află între blocul aflat acum în execuție și o parcare, iar în spate se află liniile de cale ferată.

Amplasamentul investiției:

Conest deține o suprafață de 2.477 mp, proprietate pe care a achiziționată acum mai bine de 20 de ani. Dezvoltatorul propune municipalității un bloc cu un regim de subsol, demisol, parter, mezanin și 10 etaje, la o înălțime de 40 metri, cu un procent maxim de ocupare a terenului de 60% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 4.

În ceea ce privește parcărilor, constructorul a prevăzut 125 locuri, 87 dintre acestea fiind în subteran, iar alte 38 la nivelul solului. Din suprafața totală de 2.477 mp, suprafața construibilă este de 1.486 mp, cea a aleilor de 743 mp, iar a spațiilor verzi de 247 mp.

Dezvoltatorul nu propune doar locuințe, ci și funcțiuni complementare: birouri, comerț, spații pentru servicii și altele.

Planșa de reglementări urbanistice:

Conest a demarat procedurile pentru avizarea investiției încă din septembrie 2017, când a obținut un certificat de urbanism. În prezent, planul urbanistic zonal este în etapa de consultare publică, respectiv o fază incipientă de aprobare. Societatea ar putea obține autorizația de construire peste cel puțin șase luni.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top