Connect with us

Noi discuții la Comisia de monumente pe tema blocurilor de lângă Negruzzi

Investiții private

Noi discuții la Comisia de monumente pe tema blocurilor de lângă Negruzzi

Comisia de monumente istorice a Direcției de Cultură a dezbătut, la sfârșitul săptămânii trecute, două documentații cu privire la intenția unui dezvoltator de a construi blocuri în apropiere de Colegiul „C. Negruzzi”.

Prima documentație face referire la proiectul imobiliar propus de Great Lakes Construction SRL, iar cealaltă vizează o sesizare făcută de o persoană în cazul aceluiași proiect cu privire la faptul că ar fi fost făcute lucrări de săpătură fără autorizație. Deocamdată, Comisia de monumente nu a anunțat public deciziile care au fost adoptate.

Amplasamentul investiției:

Great Lakes Construction, în parteneriat cu Next Capital Investments SRL, are un plan urbanistic zonal aprobat încă din luna iulie 2017. Însă, deocamdată, dezvoltatorul nu a obținut și autorizația de construire. Proiectul imobiliar este contestat de vecini, în special în ceea ce privește stabilitatea terenului, dar și pentru faptul că lucrările de execuție vor duce la desființarea unui spațiu verde.

Dezvoltatorii au înaintat cererea pentru realizarea proiectului încă din luna octombrie 2015, dar avizarea acestuia a fost întârziată de protestele vecinilor. Locatarii blocurilor învecinate și-au arătat dezacordul pentru realizarea construcției și au invocat două mari probleme: stabilitatea versantului și accesul auto deficitar.

Investitorii au la dispoziție o suprafață totală de 2.246 mp după alipirea a trei parcele. Indicatorii urbanistici aprobați de CL vizează un bloc cu subsol, demisol, parter și patru etaje, dar fără a depăși la coamă clădirea învecinată care are un regim de înălțime P+3. Procentul maxim de ocupare a terenului a fost stabilit la 35%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 2,7 (raport dintre suprafața desfășurată construită și parcelă). De menționat că indicatorii se aplică la o suprafață real măsurată de 1.928 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top