Connect with us

Proiectul imobilului cu 10 etaje, de lângă Neuro, a ajuns la Dir. de Cultură

Investiții private

Proiectul imobilului cu 10 etaje, de lângă Neuro, a ajuns la Dir. de Cultură

Centrul medical din fața Spitalului de Neurochirurgie a avansat în procesul de avizare. La sfârșitul săptămânii trecute, Comisia de monumente istorice a avut o primă discuție pe proiect, dar forul nu a făcut încă publică decizia adoptată. Proiectul a stârnit deja unele controverse în spațiul public, având în vedere indicatorii urbanistici propuși.

Amplasamentul investiției:

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), sunt propuse două corpuri de clădire ce ar urma să aibă subsol și parter, iar unul, cu deschidere la str. Ion Creangă, va avea 10 etaje, în timp celălalt doar cinci. Investitorii – Bogdan Ionașcu și Farmacia Adriana A&G Med SRL – au la dispoziție o suprafață de teren de 1.260 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici propuşi, cele două corpuri de clădire vor fi construite pe o suprafaţă de 602 mp şi vor avea o suprafaţă desfăşurată de 4.504 mp. Accesul auto şi pietonal va fi făcut dinspre strada Ion Creangă.

Planșa de reglementări urbanistice:

În toamna anului trecut, afacerile lui Bogdan Ionașcu din industria farmaceutică au căpătat o expunere publică odată cu încheierea unei tranzacții imobiliare. El a cumpărat, prin intermediul firmei Help Flux SRL, cu 1,2 milioane euro o suprafață de peste 2.000 mp în Copou, pe str. Lascăr Catargi, în apropiere de Institutul de Oncologie. Terenul a fost achiziționat de la fostul viceprimar Gabriel Surdu, APIX a relatat despre acest subiect AICI. Inclusiv în Copou, Ionașcu vrea să construiască un centru medical (citește detalii).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top