Connect with us

Schiță: Unde va fi amplasat noul hotel din zona Trei Sarmale

Hotelul va fi construit în extinderea hanului

Investiții private

Schiță: Unde va fi amplasat noul hotel din zona Trei Sarmale

Noii proprietari ai Hanului „Trei Sarmale” au demarat procesul de autorizare pentru reabilitarea hanului și construirii unui hotel în imediata vecinătate. Fio Grup Company SRL, ce a achiziționat anul trecut hanul cu 2,9 milioane lei, are la dispoziție o suprafață de aproape 5.000 mp.

Amplasamentul investiției:

Actuala clădire a Hanului „Trei Sarmale“ va fi reabilitată şi refuncţionalizată, iar proprietarii au propus păstrarea regimului existent de înălţime. În schimb, în imediata apropiere a hanului, spre şoseaua Bârnova, va fi ridicat un nou imobil ce va avea o funcțiune mixtă: cazare în regim hotelier și locuințe. Informațiile apar în proiectul de hotărâre publicat de Primărie pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) propus de investitori.

Unde va fi amplasat hotelul:

După cum se poate vedea și din imagine, planul investitorilor este de a crea o legătură de acces între han și hotel. Noua construcție va avea două niveluri în subsol (parcări subterane), parter, două etaje şi un etaj retras, iar clădirea va avea o înălţime de aproximativ 19 metri.

În timp ce accesul la Hanul „Trei Sarmale“ va fi făcut dinspre şoseaua Bucium, la viitorul hotel accesul va fi asigurat din şoseaua Bârnova.

În prezent, din suprafaţa de 4.683 mp, construcţiile existente ocupă o suprafaţă de 1.013 mp, dar, în urma aprobării PUZ-ului propus, suprafaţa terenului ocupat de construcţii va creşte la 2.418 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Hanul „Trei Sarmale” a fost construit în anii ’70 și nu este inclus pe lista monumentelor istorice, dar, de-a lungul timpului, a devenit un simbol al Iașului. Începând cu 2013, au existat trei licitații pentru vânzarea imobilului, dar abia în vara anului 2017 a fost tranzacționat. Cumpărătorul este Fio Grup Company SRL, societate controlată de omul de afaceri Marian Panainte, afacerist care are deține și o firmă de construcții.

Deocamdată, proiectul de PUZ este supus consultării publice și urmează să intre în dezbaterea Comisiei de urbanism și, ulterior, a plenului Consiliului Local. Cel mai devreme, investitorul va avea un răspuns din partea municipalității la sfârșitul verii.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top