Connect with us

„Tolea” are deja PUZ pe ansamblul imobiliar din Poitiers

În Poitiers vor fi ridicate blocuri și clădiri înalte

Investiții private

„Tolea” are deja PUZ pe ansamblul imobiliar din Poitiers

Investitorul imobiliar Cătălin Tudosă („Tolea”) a depus deja la Primărie Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul ansamblului imobiliar din zona Poitiers. Din informațiile apix.ro, o primă discuție pe proiect a avut loc în această săptămână la nivelul Comisiei tehnice de urbanism a municipalității, respectiv cea formată din arhitecți și care acordă avize de oportunitate.

Amplasamentul investiției:

Obiectul PUZ-ului confirmă ceea ce apix.ro a scris anterior. Dorința investitorului este de a construi locuințe colective, spații de birouri, alimentație publică, spații comerciale și funcțiuni asociate.

Cătălin Tudosă va derula proiectul prin intermediul firmei Cat Construct SRL. Anul trecut, Tudosă a achiziționat, pentru 14 milioane lei, o suprafață de peste 2,5 ha pe care se află 23 de construcții (fostele hale Incom SA). O mare parte din această sumă a fost împrumutată de la bănci, potrivit informațiilor apix.ro. Recent, Tudosă a obținut un certificat de urbanism ce prevede demolarea construcțiilor.

Cat Construct SRL are la dispoziție o suprafață de 25.940 mp și solicită un procent de ocupare a terenului (POT) de 50% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 4 (CUT, raportul dintre suprafața desfășurată și parcelă). În teorie, firma ar putea amenaja 100.000 mp construiți.

Prevederile din noul Plan Urbanistic General (PUG), document aflat în avizare, sunt pe placul investitorului, cel puțin parțial: în zona de construire nu se vor face limitări de înălțime, iar POT stabilit este de 60%, în timp ce CUT ajunge la 4. În schimb, zona este definită ca una care să cuprindă activități comerciale și servicii astfel că, chiar dacă noul PUG ar fi fost aprobat până acum, investitorul tot avea nevoie de un PUZ având în vedere intenția lui de amenaja și locuințe colective.

Cum arată zona în noul PUG:

Vom reveni asupra acestui proiect în toate etapele importante în ceea ce privește procesul de avizare a PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top