Connect with us

Zămosteanu vinde terenul central din ancheta DIICOT. Vrea un PROFIT de peste 7 milioane euro

Tranzacții

Zămosteanu vinde terenul central din ancheta DIICOT. Vrea un PROFIT de peste 7 milioane euro

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu continuă să-și manifeste intenția de a-și lichida proprietățile din Iași după ce DIICOT a deschis o anchetă împotriva sa.

De data aceasta este vorba chiar despre un teren care apare în ancheta DIICOT: terenul de 6.626 mp, din zona Primăriei și a Teatrului Național, pe care Zămosteanu vroia să-l dea la schimb municipalității pentru alte suprafețe centrale care i-ar fi întregit investitorului proprietăți pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare.

  • Terenul este pe str. I.C. Brătianu 26. Zămosteanu a achiziționat terenul cu 1,7 milioane euro. Ulterior, investitorul l-a vândut propriei firme cu 5 milioane euro. Această tranzacție este unul dintre elementele pe care procurorii DIICOT îl anchetează. În evaluarea Primăriei, atunci când se punea problema unui schimb, același teren ajungea la 3 milioane euro (inclusiv cu cele două clădiri existente). Acum, firma M.CHIM vrea 9 milioane euro, conform anunțului publicat pe site-uri de specialiate.

„Persoană juridică vinde teren intravilan în mun. Iași, str. I.C. Brătianu nr. 26, jud. Iași, cu o suprafață de 6.626 mp. Indicatori urbanistici: POT 80% și CUT 4. Prețul este negociabil”, este anunțul publicat de vânzător.

Anunțul publicat pe site-uri de resort

Anunțul este însoțit de o planșă dintr-un Plan Urbanistic Zonal (NEAPROBAT încă) pentru „construire centru cultural (operă, teatru), spații expoziționale, spații cazare, parcare subterană și supraterană pe teren proprietate”.

Acest PUZ a fost inițiat după ce Zămosteanu nu a putut determina autoritățile să-i aprobe turnuri cu locuințe colective: în acest caz, Comisia zonală de monumente istorice a oprit proiectul în fază incipientă, iar ulterior Zămosteanu a renunțat.

Ideea unui „centru cultural” a apărut după ce Primăria Iași a avansat ideea că, dacă va face schimbul de terenuri cu Zămosteanu, atunci ar putea construi în zonă o instituție de cultură.

Scurta istorie a schimbului de terenuri Primărie – Zămosteanu, în texte precedente ale APIX.ro:

Amplasamentul terenului de 6.626 mp

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Tranzacții

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top