Connect with us

Zămosteanu vrea 7,7 mil. euro pentru un teren care, în 2018, era 3,5 mil. euro

Tranzacții

Zămosteanu vrea 7,7 mil. euro pentru un teren care, în 2018, era 3,5 mil. euro

Firma M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, a actualizat anunțul de vânzare a unui teren din Dacia, din zona străzilor Serg. Gr. Ioan și Lupiței: societatea vrea să încaseze 7,7 milioane euro pentru o suprafață de 36.931 mp. Acum doi ani, același teren era 3,5 milioane euro.

Pentru acest teren, M.Chim a realizat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), dar proiectul urbanistic [ansamblu de blocuri cu 16 etaje] încă nu este aprobat la nivelul Primăriei Iași: deocamdată, proiectul a primit un aviz condiționat de la Comisia de urbanism a Consiliului Local.

Terenul se află în apropiere de Piața Dacia

Același teren era la vânzare, în aprilie 2018, la un cost de 3,5 milioane euro. Singura diferență este că, la acel moment, vânzătorul [Construcții Feroviare S.A.] avea 34.907 mp, cu circa 2.000 mp mai puțin, semn că M.Chim a mai achiziționat o parcelă din imediata apropiere a terenului.

Anunțul publicat pe site-uri de specialitate

Amintim că, zilele trecute, a fost publicat un alt anunț de vânzare în cazul unei proprietăți deținute de M.Chim: pe un teren de circa 9.000 mp, societatea vrea 4,2 milioane euro.

Terenul se află în spatele și în lateralul magazinului Lidl

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu este, în prezent, arestat preventiv într-un dosar deschis de procurorii DIICOT care acuză mai multe infracțiuni în activitatea imobiliară pe care o derulează patronul M.Chim.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top