Connect with us

VIDEO 12 turbine eoliene Vestas vor fi montate în Ruginoasa: înălțimea fiecăreia va fi de 207 metri

Investiții private

VIDEO 12 turbine eoliene Vestas vor fi montate în Ruginoasa: înălțimea fiecăreia va fi de 207 metri

Un parc eolian cu 12 turbine tip Vestas, care vor fi fabricate în Danemarca, va fi amenajat pe raza comunei Ruginoasa, conform unui proiect inițiat de firma Moldova Eolian SRL Pașcani, companie în care este implicat fostul senator ieșean Florin Constantinescu.

Potrivit unui raport consultat de APIX.ro, parcul eolian, aflat în fază avansată de autorizare, va avea o putere totală de 72 MW. Inițatorul a încheiat contracte de superficie cu Primăria Ruginoasa pentru o suprafață totală de 24 hectare, alte 1,1 ha fiind achiziționate de la persoane particulare.

Punctele în care vor fi amplasate turbinele

Proiectul urbanistic a fost aprobat anul trecut de către Consiliul Local Ruginoasa și, în prezent, se află în ultimă fază de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului. Turbinele vor fi montate pe raza comunei, în intravilanul localităților Ruginoasa, Dumbrăvița, Boldești, Hărmăneștii Vechi și Hărmăneștii Noi, cea mai apropiată locuință fiind la aproape 1 km de o turbină.

Amplasarea turbinelor în raport cu localitățile învecinate

În afară de montarea propriu-zisă a turbinelor, investiția mai vizează: stații de transformare, rețele electrice de transport, amenajarea unor rețele existente, construirea unor drumuri noi de acces, reabilitarea mai multor drumuri existente de exploatare, îngroparea cablurilor etc.

Acest tip de turbine vor apărea în Ruginoasa. În clip, Vestas montează turbine într-o zonă de testare din Danemarca

Turbinele eoliene au regim de construire izolat si înălțime maxima de 207 m, iar stația de transformare are regim de construire izolat si înălțime maxima de 10 m. „Turbinele eoliene sunt dotate cu trei pale de rotor. Soluție constructivă este următoarea: turnul tubular din oțel/ turn tubular înalt de oțel/ turnuri hibride din beton/ turnuri din otel cu diametru larg”, se precizează în raportul consultat de APIX.ro.

Fiecare turbină are o putere de 6 MW și începe lucrul la o viteză a vântului de 3 m/s. Diametrul rotorului este de 162 metri – cel mai mare rotor al turbinelor Vestas, în condițiile în care producătorul a început activitatea în 1979. Terenurile afectate de viitoarele construcții nu se află în vecinătatea unor situri Natura 2000

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top