Connect with us

FOTO La Iași se află în construcție una dintre cele mai mari școli private din zona de nord-est a țării

Investiții private

FOTO La Iași se află în construcție una dintre cele mai mari școli private din zona de nord-est a țării

Proiectul urbanistic pentru o școală privată în spate la Kaufland Păcurari a fost una dintre primele hotărâri adoptate de Consiliul Local Rediu în anul 2022. Ulterior, în vară au început lucrările, iar proiectul este acum într-un stadiu avansat.

APIX.ro a scris în premieră despre intenția unor persoane particulare de a construi unitatea de învățământ în cadrul unui articol din 2021. La acel moment, subliniam că în imediata apropiere a școlii se afla în construire un nou ansamblu imobiliar (detalii aici), în tronsoanele de bloc finalizate fiind deja locatari mutați.

Școala privată – perspectivă dinspre zona cimitirului Sf Treime. În spatele corpului principal, vor apărea alte două construcții, parte din unitatea de învățământ. Lucrările la corpul principal au avansat foarte mult mai ales în ultimele 2-3 luni

Investiția aparține firmei Green Casablanca SRL. Compania este deținută de Mihai Bogdan Bălan, care deține restaurantul Casablanca din Rediu. Sediul firmei se află la aceeași adresă cu Școala Paradis din Păcurari, iar informațiile APIX.ro sunt că Bălan este rudă cu fondatorii acestei unități de învățământ.

La școala privată se ajunge printr-un drum realizat exclusiv din fonduri private, prin zona din spatele Kaulfland, principalul finanțator fiind compania PEG (Petro Grup), firmă care construiește ansamblul imobiliar de lângă unitatea de învățământ. Drumul are circa 400 metri și a costat peste 500.000 euro. Nu este singura cale de acces – o altă legătură este prin str. Dealul Zorilor și, mai departe, pe șos. Iași – Rediu
Înainte de a se ajunge la școală, drumul va avea un sens giratoriu

Terenul pe care se construiește școala are o suprafață totală de peste 12.000 mp. Construcțiile vor ocupa 3.600 mp, aleile și carosabilul circa 5.000 mp, iar spațiile verzi alți 3.600 mp.

Regimul de înălțime maxim este propus cu demisol, parter și 5 etaje.
Perspectivă spre zona Dealul Zorilor
Perspectivă spre Kaufland Păcurari
Al doilea corp al școlii este deja în fază de construcție
Pe fiecare etaj este prevăzută o terasă

Lucrările au ca termen de execuție vara anului 2024.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top