Connect with us

Proiectul Indiana, de la restaurantul Moara de Foc, avansează: a ajuns în ultima etapă de avizare

Investiții private

Proiectul Indiana, de la restaurantul Moara de Foc, avansează: a ajuns în ultima etapă de avizare

Complexul hotelier și rezidențial propus pentru zona restaurantului Moara de Foc a ajuns în ultima fază de avizare, în condițiile în care planul urbanistic zonal (PUZ) ar putea fi aprobat de către Consiliul Local (CL) până la finalul verii.

Potrivit informațiilor APIX.ro, proiectul este acum la Consiliul Județean (CJ) care trebuie să emită avizul unic și, ulterior, poate ajunge în dezbaterea plenului deliberativului local. Odată parcurși acești pași, beneficiarul (Indiana SRL) poate întocmi și depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

Amintim că investiția presupune un complex hotelier și rezidențial, cu cinci corpuri de clădire: patru cu regimul maxim de înălțime (8 etaje și un al nouălea etaj retras) și unul cu parter și mezanin. Indiana SRL are la dispoziție un teren cu o suprafață de aproape 3.000 mp. Proiectul este unul mai vechi, fiind inițiat încă din anul 2019, an în care au fost făcute și foraje în zonă.

Acesta este amplasamentul investiției – în prezent, pe teren funcționează unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Iași

„În prezent terenul este în intravilan, prin PUZ se propune realizarea unei construcții cu funcțiune de hotel și locuință, cu un regim de înălțime de 2S+P+M+8+9E(retras). Realizarea invesțitiei este oportună și importantă pentru zona în care se află amplasamentul, în concluzie propunem avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Este necesară extinderea utilităților, amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin crearea unui profil stradal corespunzător în incinta terenului studiat”, se precizează în proiectul de PUZ.

Amplasarea corpurilor de clădire

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top