Connect with us

Unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale de la Iași a fost autorizat: 26 de blocuri cu peste 1.000 de apartamente

Investiții private

Unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale de la Iași a fost autorizat: 26 de blocuri cu peste 1.000 de apartamente

Dezvoltatorul proiectului Greenfield Copou a anunțat, pe bursă, că Primăria Iași a autorizat investiția cu o valoare de piață de 175 milioane euro: vor fi amenajate peste 1.000 de apartamente în 26 de blocuri.

„Dezvoltat pe o suprafață de 50.263 de metri pătrați, proiectul va cuprinde 1.062 de apartamente situate în 26 de imobile cu regim redus de înălțime, maximum 5 etaje și două subsoluri, 1.083 de locuri de parcare subterane și supraterane, peste 15.000 de metri pătrați de parcuri și spații verzi, grădiniță, after-school, 3.000 de metri pătrați de spații comerciale și servicii, un centru wellness cu sală de fitness, piscină și spa”, se arată în comunicatul publicat de Impact Developer & Contractor.

Complexul va fi construit pe str. Viticultori, într-o zonă care oferă o priveliște panoramică asupra dealului Copou (spre Grădina Botanică și Păcurari). Anterior, terenul a aparținut omului de afaceri Bogdan Cihodaru și, la un moment dat, a fost una dintre propunerile de amplasament pentru Spitalul Regional de Urgență.

Acesta este terenul pe care se propune investiția – pe partea nordică este str. Viticultori, care se intersectează cu aleea Mihail Sadoveanu: traficul va fi descărcat pe Copou

Întreaga zonă Viticultori și, mai departe, pe platoul Hurmuzaki, vor fi implementate mai multe proiecte imobiliare în următorii ani, având în vedere suprafețele generoase de teren existente (fără construcții) și apropierea de obiective precum Grădina Botanică. În general, este vorba despre blocuri cu regim mediu de înălțime și vile – parte din zonă este cuprinsă în intravilanul extins al Iașului, dar nu are reglementări urbanistice stabilite prin Planul Urbanistic General.

Potrivit comunicatului Impact, investitorul vrea să seteze „noi standarde de calitate în ceea ce privește dezvoltările rezidențiale din regiune”, iar proiectul ar urma, implicit, să contribuie la „dezvoltarea unui ecosistem cu impact economic local important”.

La nord de proiectul Impact sunt în derulare numeroase proiecte imobiliare, cu blocuri înalte care vor găzdui, conform unelor estimări, un număr de peste 5.000 de apartamente. APIX.ro a detaliat aceste investiții prin intermediul mai multor articole – o sinteză a proiectelor și imagini din dronă pot fi consultate în textul VIDEO Copoul se extinde cu zeci de blocuri cu mii de apartamente.

„Întreaga dezvoltare a fost proiectată la standarde de calitate și sustenabilitate nZEB și BREEAM Excellent, ceea ce pentru viitorii rezidenți se traduce prin eficiență energetică crescută a imobilului, costuri reduse de întreținere și exploatare și un impact minim asupra mediului înconjurător. Suplimentar, construcțiile din Greenfield Copou se caracterizează prin rezistență maximă la seism și durabilitate”, mai precizează dezvoltatorul.

O randare a proiectului care arată amplasarea complexului în raport cu Grădina Botanică (în partea de sus a imaginii)

Prin dezvoltarea proiectului de la Iași, intenția Impact este de a recreea conceptul de locuire implementat deja în București, la Greenfield Băneasa. „Conceptul are în vedere bunăstarea rezidenților din toate punctele de vedere și se bazează pe câteva principii importante: respect pentru cadrul natural al zonei și comunitatea locală, construcții eficiente și sustenabile, dezvoltate cu un impact minim asupra mediului înconjurător și facilități care să sprijine un stil de viață echilibrat”, susține Impact.

De asemenea, ansamblul va beneficia de piste pentru bicicliști și zero trafic rutier în interior, având în vedere că parcările rezidenților sunt exclusiv subterane.

O altă randare a proiectului care arată dezvoltările la nord de Greenfield Copou, spre Dealul Zorilor: pe toate terenurile libere de construcții sunt propuse proiecte imobiliare

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top