Connect with us

Copou: un proiect major, cu 1.000 de apartamente, va fi deblocat

Cele 12 blocuri vor fi construite lângă cele 2 existente

Investiții private

Copou: un proiect major, cu 1.000 de apartamente, va fi deblocat

Proiectul Fiald Imobiliare din Copou, cu 12 blocuri și peste 1.000 de apartamente, va fi deblocat: plenul Consiliului Local (CL) va emite o nouă hotărâre pentru a permite investitorului să obțină, etapizat, autorizațiile de construire pentru ansamblul din zona Dealul Zorilor – Mihail Sadoveanu.

Astfel, conform modificării propuse, blocurile vor fi recepționate în mod etapizat, condiția fiind ca investitorul să finalizeze treptat și lucrările la infrastructura de acces.

„În vederea implementării obiectivului de investiții aferent prezentei hotărâri, se vor interprinde toate formele legale pentru executarea lucrărilor de infrastructură la calea de acces ce face legătura între proprietate și rondul din Aleea Mihail Sadoveanu (rond prevăzut în documentațiile de urbanism aprobate), cu un profil stradal dimensionat în conformitate cu legislația în domeniu, precum și între proprietate și str. Dealul Zorilor cu finanțare din fondurile beneficiarilor PUZ, inclusiv realizarea acestora și a tramei stradale din zona reglementată”, este principala modificare față de hotărârea precedentă.

În document se mai arată că recepția celor 12 blocuri va fi făcută treptat și condiționat de finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a sectoarelor de drum. Anterior, recepția tuturor blocurilor era condiționată de finalizarea tuturor sectoarelor de drum.

Click pe imagine pentru a o mări căile de acces sunt evidențiate cu culori distincte în funcție de momentul în care vor fi acestea finalizate

Potrivit proiectului de PUZ, Fiald Imobiliare are în plan construirea a 12 blocuri cu un regim de înălţime demisol, parter şi 7 etaje. „Cadrul natural al zonei este un teren ce are o pantă de 14% de la sud-vest spre nord-est, fiind necesare lucrări de sistematizare verticală şi orizontală”, se precizează în PUZ, document în care se adaugă că zona studiată nu este supusă riscurilor naturale şi antropice. Terenul are deschidere la str. Dealul Zorilor, ceea ce asigură viitorilor locatari acces la str. Aleea Mihail Sadoveanu.

În dreapta sunt cele două blocuri construite de Fiald care sunt deja date în folosință. Blocurile nou-propuse sunt evidențiate cu alb. În plan secundar, cu gri, sunt blocurile construite în ultimii ani în zona Sadoveanu

Proiectul Fiald, la fel ca alte investiții din zonă, mai au o problemă: o parte dintr-o cale de acces spre aceste amplasamente (str. Anton Ciolan) este în administrarea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Iași, iar stațiunea refuză să-și dea acordul de folosință. Acest lucru se-ntâmplă deși pe respectiva stradă au fost date în trecut autorizații de construire.

În prezent, există mai multe acțiuni înaintate de investitori în instanță pe această temă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top