Connect with us

Magazinul Penny din Bucium va fi aprobat săptămâna viitoare: anul acesta ar putea începe lucrările

Investiții private

Magazinul Penny din Bucium va fi aprobat săptămâna viitoare: anul acesta ar putea începe lucrările

Lucrările la noul magazin Penny din Bucium, peste drum de actualul Lidl, ar putea începe anul acesta, având în vedere că, săptămâna viitoare, proiectul va fi aprobat de plenul Consiliului Local (CL) și, ulterior, lanțul de retail va putea să obțină autorizația de construire.

Magazinul va fi construit pe un teren de aproape 9.000 mp și, potrivit bilanțului teritorial, magazinul va ocupa peste 2.200 mp, circulaţiile auto, trotuarele şi parcajele aproape 3.000 mp, în timp ce spaţiile verzi circa 3.400 mp.

Amplasamentul viitorului magazin

Accesul auto se va realiza din Fundacul Socola. Pentru a se realiza în condiţii optime acest acces, se propune cedarea către domeniul public a unei suprafeţe de 385 mp”, se arată în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de grupul Rewe, grup care deține lanțul de retail Penny.

În magazin vor lucra cel puţin 20 de angajaţi, iar parcarea va avea un număr de peste 110 locuri. În context, amintim că terenul din Bucium a fost achiziționat de Rewe în anul 2021 pentru o sumă de circa 2 milioane euro de la Ropharma.

În această perioadă, grupul Rewe a ajuns în faza de consultare publică și cu proiectul de construire a unui nou supermarket Penny în Dacia, la doi pași de actualul Lidl, spre pasajul Băncilă. În acest caz, proiectul constă în amenajarea unui complex cu trei clădiriun supermarket și două clădiri de servicii.

În România, grupul Rewe a avut, în 2021, venituri totale de aproape 200 milioane lei și un profit net de circa 27 milioane lei. La nivel național, grupul deține 280 de magazine în care lucrează peste 5.000 de angajați.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top