Connect with us

Complexul Penny din Dacia va cuprinde trei clădiri: detalii în premieră din proiectul urbanistic

Investiții private

Complexul Penny din Dacia va cuprinde trei clădiri: detalii în premieră din proiectul urbanistic

Grupul Rewe a ajuns în faza de consultare publică cu proiectul de construire a unui nou supermarket Penny în Dacia, la doi pași de actualul Lidl, spre pasajul Băncilă. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), proiectul constă în amenajarea unui complex cu trei clădiriun supermarket și două clădiri de servicii.

Toate construcțiile existente acum pe amplasament vor fi demolate, iar complexul va fi deservit de o parcare cu aproape 100 locuri. Terenul are o suprafață de aproape 8.200 mp, are deschidere la str. Tabacului, iar prețul de achiziție a fost de 1,8 milioane euro [martie 2022].

Terenul se află la jumătatea distanței dintre Lidl și pasajul Băncilă, iar pe latura nord-estică se învecinează cu fostul depozit Petrom – teren acum liber de construcții și scos la vânzare

„Construire supermarket și magazin produse din carne și brânzeturi (accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, organizare șantier) și zonă servicii”, este obiectul planului urbanistic zonal (PUZ) care a fost depus la Primărie.

În centrul amplasamentului va fi construit supermarketul Penny, iar pe latura vestică sunt prevăzute cele două clădiri de servicii cu regim mic de înălțime (parter și un etaj).

Schița urbanistică

Bilanțul teritorial prevede o amprentă la sol a clădirilor de circa 2.400 mp, în timp ce locurile de parcare și circulațiile auto vor ocupa peste 3.300 mp. De asemenea, vor fi amenajate trotuare (cca 700 mp) și spații verzi (cca 1.800 mp).

Terenul pe care va fi construit supermarketul face parte dintr-o zonă a orașului care va trece prin schimbări urbanistice radicale în următorii ani: de la pasajul Băncilă și până în capăt Dacia, perimetrul fiind delimitat de calea ferată (la nord) și str. Tabacului (la sud). Din jurul actualului Lidl și până după Comat sunt deja în construcție (sau în avizare) numeroase proiecte imobiliare cu zeci de blocuri, majoritatea înalte. Este de așteptat ca un proiect major să fie implementat și pe amplasamentul fostului depozit Petrom, respectiv terenul liber acum de construcții aflat la nord de viitorul supermarket Penny.

Câteva dintre proiectele anunțate pentru zona Dacia, în perimetrul menționat mai sus:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top